jueves 13 junio 2024

jueves 13 junio 2024

Polònia: gas pebre contra les dones que rebutgen les limitacions en l’accés a l’avortament / La Independent / Notícies Gènere

Per Redacció SemMèxico

Draginja Nadazdin, directora d’Amnistia Internacional Polònia, demana a la policia que posi fi a l’ús excessiu de la força.

Amnistia Internacional informa que les autoritats poloneses estan fent servir una sèrie de dures mesures per reprimir les protestes pacífiques contra la sentència de Tribunal Constitucional que limita greument l’accés a l’avortament a Polònia.

Amnistia va documentar l’ús excessiu de la força per part de les autoritats, que inclou l’ús de polvoritzadors de pebre, la criminalització de les persones que es manifesten pacíficament i la incitació a la violència, per part de les autoritats, contra les persones que protesten.

Com símptoma de l’escalada, el dimecres 18 de novembre 2020, mentre les persones que participaven en la Vaga de les Dones es congregaven pacíficament davant de l’edifici de la televisió pública a Varsòvia, la policia les va acorralar juntament amb periodistes que cobrien l’esdeveniment i va usar polvoritzadors de pebre.

«Davant d’una prohibició gairebé total de l’avortament, la ciutadania de Polònia s’ha mobilitzat de forma impressionant. No obstant això, no satisfetes amb violar els seus drets reproductius, les autoritats han aprofitat aquesta oportunitat per reprimir també el seu dret a protestar pacíficament », sosté Nils Muižnieks, director d’Amnistia Internacional per a Europa.

Afegeix que «dones de totes les edats, des de nenes fins àvies, s’han unit a unes protestes en la seva aclaparadora majoria pacífiques per reclamar els seus drets, per tant, ens horroritza l’ús excessiu de la força per la policia, les càrregues desproporcionades contra els que protesten i els discursos de les autoritats que podrien animar que es cometin més actes de violència contra aquestes persones ».

Draginja Nadazdin, directora d’Amnistia Internacional Polònia, s’ha dirigit a les autoritats poloneses perquè «posin fi a l’ús excessiu de la força per la policia i que retirin els desproporcionats càrrecs penals formulats contra persones que protestaven pacíficament. El dret a la llibertat de reunió pacífica ha de ser protegit i s’ha de posar fi a l’atac contra els drets sexuals i reproductius ».

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

900 dones desaparegudes a Mexic

En 2018, hi va haver tres mil tres-260 dones desaparegudes, la majoria d’entre 10...

Contenido Carta a la Ministra de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad del Gobierno de España

Sra. Ana Mato Adrover Barcelona, 5 de enero de 2012 Excelentísima Sra. Ana Mato Adrover,...

Qui és La Directora de La Independent?

La periodista Teresa Carreras ha estat elegida com la primera directora de l’ANaVG La Independent....