lunes 05 junio 2023

lunes 05 junio 2023

Compartir

País Valencià: Denuncien el tancament de la Biblioteca i Centre de Documentació de la Dona

La Intersindical Valenciana ha denunciat el tancament de la Biblioteca i Centre de Documentació de la Dona per la Conselleria de Benestar Social de la Comunitat Valenciana, informa Macu Gimeno,l Coordinadora de l’Àrea de la Dona de la Intersindical.

Adscrita a la Direcció General de Família i Dona i especialitzada en temàtica de dona i gènere, la Biblioteca ha estat funcionant al Llarg de 25 anys amb independència dels canvis polítics operats. Actualment és un centre documental de referència amb una orientació general i pluralista, oberta a qualsevol persona o institució i amb una base documental important en temes de dona i gènere que ha contribuit a visibilitzar l’aportació de les dones a la literatura i la història, base per a la implantació i desenvolupament de les polítiques d’igualtat en totes les administracions públiques.

Al llarg de la seua història, la Biblioteca ha recopilat més de 11.000 volums que arrepleguen practicament totes les publicacions realitzades sobre dona i gènere des dels anys 80 fins al 2010. Professorat i alumnat universitari de totes les universitats, professorat d’infantil, primària i secundària i personal particular han acudit al llarg dels anys a la biblioteca, els fons de la qual han servit per a informes o tesis, per a ensenyar coeducant, constituint-se en una referència també per a personal professional dels diferents àmbits (jurídic, sanitari, assistencial) que treballen en la lluita contra el maltractament i violència contra les dones. Igualment ha estat consultada per organitzacions diferents i agents socials: sindicats, ajuntaments, fundacions, ONGs o mitjans de comunicació.

Malgrat tot això i que el centre va ser membre fundador de la Xarxa de Biblioteques i Centres de Documentació de dones, en el 2008 la Conselleria ja havia amortitzat la plaça de bibliotecaria a Castelló i enguany la de València, deixant palesa així la seua falta de voluntat en mantindre el centre, sense importar les més de 6.800 visites i 16.000 prèstecs de l’any passat.

Intersindical considera que el tancament de la biblioteca és un altre pas arrere important en igualtat, una demostració més del desinterès del govern valencià en la lluita contra la discriminació de les dones. Si fa poc ens va sorprendre amb el tancament del Centre Reina Sofia per a l’Estudi de la Violència, hui anuncia el tancament d’una biblioteca que és un referent i font indispensable per a universitats i entitats diverses, fins i tot per a les mateixes administracions públiques on el partit popular governa. El tancament de la biblioteca no respon a qüestions d’austeritat, sinó al desinterès i la desídia d’aquest govern en tot el concernent a les polítiques d’igualtat.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

25N, Feministes Indignades, violencias de género

Barcelona: Ajuntament de Barcelona, Institut Català de les Dones i Diputació de Barcelona

“Dones a les Ones”: recuperar la memòria del treball de les dones a la ràdio ja és possible