domingo 01 octubre 2023

domingo 01 octubre 2023

Compartir

Noves plataformes, Banc Central Europeu “masculí”

Hi ha poders on la igualtat encara no ha començat

Nova xarxa europea contra les retallades i contra el pacte fiscal de la Unió Europea, xarxa formada per organitzacions no governamentals i sindicats de la UE i sota el nom de Plataforma Corporate Europe Observatory . La Plataforma reclama solucions diferents a la crisi econòmica, mesures més democràtiques i que suposin menys efectes negatius als ciutadans.

Un dels seus objectius es aturar les mesures econòmiques de Brussel•les, que les considera antidemocràtiques i que suposen contínuament atacs als drets socials. S’han convocat mobilitzacions, una crida als ciutadans europeus a manifestar-se el proper 12 de maig, i protestar davant de la seu del Banc Central Europeu de Frankfurt.

Coincidint en les dates, el Govern del Banc Central Europeu es va reunir a Barcelona, una trobada on no s’esperaven mesures econòmiques importants que poguessin repercutir en la política monetària. Barcelona ha estat seu d’una de les dues reunions que es celebren anualment fora de la ciutat de Frankfurt. Missatges ponderats però clars: els ajustos en matèria fiscal i financera han de seguir, però cal que siguin més ràpids. Austeritat pressupostària i control del dèficit.

Deixant de banda les recomanacions del president del BCE recollides en els diferents mitjans de comunicació del país, destaquem una noticia que no ha sortit a la llum: la composició del òrgan de govern del Banc Central Europeu. 23 membres, dels quals 6 són membres del consell executiu, i 17 són els governadors dels Bancs Centrals Nacionals del 17 països de la zona euro. Tots 23, homes. Polítiques monetàries del Banc Central Europeu comandades exclusivament per homes. Hi ha poders on la igualtat encara no ha començat.


 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Por una sociedad moVIHlizada: el poder de la incidencia política desde la sociedad civil /La Independent / Notícies gènere

En el marco de un nuevo 1 de Diciembre, Día Internacional del VIH, la Xarxa...

PRESENTACIÓN de Emília Bolinches en la entrega del Premi Vicent Ventura a Rosa Solbés

La autora del texto, Emilia Bolinches en el acto de entrega del premi Vicent Ventura...

III Trobada de la Xarxa de Dones Llatinoamericanes i del Carib

No hay traducción disponible     Al centre cultural “La Corrala” (Universitat Autònoma de Madrid),...