jueves 08 junio 2023

jueves 08 junio 2023

Compartir

Montserrat Gatell liderarà la nova etapa de l’Institut Català de les Dones

Coneix bé les polítiques de gènere per la seva feina a l’Associació Catalana de Municipis · Substitueix Marta Selva, que l’ha presidit durant set anys

La nova presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, té experiència política en temes d’igualtat i gènere. En els últims anys, i fins ara, n’ha estat assessora a l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Gatell hi coordinava la comissió Dona i Municipi, un grup de treball que agrupa regidores i alcaldesses, i que debat polítiques de dones per a ajuntaments i Consells comarcals. Durant aquesta etapa, Gatell ha estat la interlocutora d’aquesta comissió amb el govern de la Generalitat i l’Institut Català de les Dones. També és la portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Castellar, i ja ha insinuat que deixarà aquesta feina, tot i que legalment no són incompatibles. 

La fins ara directora de l’Institut, Marta Selva, ja l’ha felicitat i s’ha ofert per fer el traspàs de poders, segons ha explicat Gatell. Selva ha presidit l’Institut des de desembre de 2003, llevat dels mesos que ERC va sortir del govern l’any 2006 (des de juny fins a novembre).

Nascuda a Sabadell l’any 1971, Montserrat Gatell és llicenciada en Filologia Semítica, especialitat d’àrab, per la Universitat de Barcelona (UB). Fou alcaldessa de Castellar del Vallès de 2004 a 2007, tinent d’alcalde, i responsable de regidories com Àrea Social, Cultura, Comunicació i Ensenyament (2003-2004), i Joventut i Comunicació (1999-2003). Abans de dedicar-se de manera exclusiva a la política, havia treballat de redactora, traductora, correctora i professora de llengua i literatura catalana.

Un “repte” i un “honor”

Gatell ha declarat que era un repte i un honor passar a ocupar aquest nou càrrec, i que era la responsabilitat més gran que havia tingut fins ara. “Espero, des d’aquesta nova responsabilitat, servir Castellar i Catalunya i treballar per definir el camí que ens dugui a tots a una major justícia social des de la igualtat d’oportunitats entre els homes i les dones”, ha explicat al seu bloc personal. En aquest espai, hi parla de política, de cultura i també de qüestions de gènere, en especial de violència contra les dones, un dels principals desafiaments a què haurà de fer front en la seva presidència. Cada vegada que es produeix un assassinat d’aquest tipus, Gatell en fa un escrit. També fa apunts sobre les diferents discriminacions que pateix la dona, com ara a la publicitat.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Regular la situació de les treballadores del sexe s’ha de fer amb el màxim consens”, diu Elsa Blasco

logo 460x230 cast 2

Catalunya: III Edición de las Jornadas Internacionales de Violencia de Género y Salud / La Independent / Notícies gènere

Plataforma: Un món sense prostitució és possible i necessari!