viernes 01 marzo 2024

viernes 01 marzo 2024

Compartir

Lliurament dels Premis del concurs de microrelats ‘420 caràcters per unes relacions en igualtat’

Eva Algans, Marta Benavides i Assumpció Guardiola són guanyadores del concurs de microrelats d’aquest premi que en la seva primera edició ha rebut 166 relats

 La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, va entregar els premis del concurs de microrelats ‘420 caràcters per unes relacions en igualtat’, organitzat en col·laboració amb la cooperativa Abacus. El concurs és una iniciativa de sensibilització de l’Institut Català de les Dones amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Eva Algans, Marta Benavides i Assumpció Guardiola han rebut el primer, segon i tercer premi respectivament del concurs de microrelats ‘420 caràcters per unes relacions en igualtat’, organitzat per l’Institu Català de les Dones amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.  

 Les obres es poden llegir en la página de lICD de la xarxa social Facebook, facebook.com/icdones . Les guanyadores han rebut txecs regals d’Abacus per valor de 150, 100 i 50 euros respectivament. 

El Jurat va atorgar el primer premi al microrelat ‘Dansa’ presentat per Eva Algans: Dos cossos en moviment en una coreografia improvisada. Ella gira, ell salta. Braços, cames, pell i suor. Dues forces a l’aire en un desequilibri de voluntats. Subtilesa i potència. Ingravidesa i força. Fins que ella i ell troben el centre, un batec intern que els fa de contrapès. Una dualitat en un equilibri precís i subtil. Ella és la terra i ell l’aigua. Junts, formen un paisatge. 

El segon premi va ser pel microrelat de Marta Benavides: Els davantals polsosos de farina i rialles ressonant per la cuina. La batedora fa volar un escatxic de la mescla del pastís a la meva galta, ell s’acosta i amb un petó se l’emporta. -Ha sortit bo! L’olor de canyella s’escampa pels racons de casa. Somriem orgullosos veient com creix la nostra obra al forn. Uff el terra està tot brut! Ring ring. Jo l’agafo. Paaau. -Un moment, està escombrant. -Escombrant? Nena quina sort que tens! -Com vols dir sort? Ah, sí sí, tant de bo tots els dilluns tinguéssim festa!

 I el relat ‘Punt de vista’, d’Assumpció Guardiola, va ser guardonat amb el tercer premi: El primer titular de cultura generava el conflicte: “L’escriptora Júlia Palau, l’atractiva i encisadora esposa del conegut novel·lista Romeu Garriga, publica una nova novel·la”. L’enunciat ara s’ajusta a l’argument: “La novel·lista Júlia Palau, companya del també novel·lista Romeu Garriga, publica la seva quarta novel·la”. La Júlia i en Romeu brinden pel desencadenant que els permet prosseguir la seva trama amorosa a quatre mans.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La visita del Papa en México, el estado laico y los derechos de las mujeres

En un país cuya historia moderna se escribió con la sangre de las disputas por...

Les empreses amb ànima i gestió de les dones són el motor de la nova economia competitiva

  La jornada «Empreses amb ànima: Reconstruint els valors de les empreses » ha aprofundit...

“Ca la Dona” sin casa hasta nuevo aviso

AMECOpress  La asamblea de socias de la Casa de la Mujer (Ca la Dona), realizada...