Monday 26 February 2024

Monday 26 February 2024

Compartir

Lliurament dels Premis del concurs de microrelats ‘420 caràcters per unes relacions en igualtat’

Eva Algans, Marta Benavides i Assumpció Guardiola són guanyadores del concurs de microrelats d’aquest premi que en la seva primera edició ha rebut 166 relats

 La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, va entregar els premis del concurs de microrelats ‘420 caràcters per unes relacions en igualtat’, organitzat en col·laboració amb la cooperativa Abacus. El concurs és una iniciativa de sensibilització de l’Institut Català de les Dones amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Eva Algans, Marta Benavides i Assumpció Guardiola han rebut el primer, segon i tercer premi respectivament del concurs de microrelats ‘420 caràcters per unes relacions en igualtat’, organitzat per l’Institu Català de les Dones amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.  

 Les obres es poden llegir en la página de lICD de la xarxa social Facebook, facebook.com/icdones . Les guanyadores han rebut txecs regals d’Abacus per valor de 150, 100 i 50 euros respectivament. 

El Jurat va atorgar el primer premi al microrelat ‘Dansa’ presentat per Eva Algans: Dos cossos en moviment en una coreografia improvisada. Ella gira, ell salta. Braços, cames, pell i suor. Dues forces a l’aire en un desequilibri de voluntats. Subtilesa i potència. Ingravidesa i força. Fins que ella i ell troben el centre, un batec intern que els fa de contrapès. Una dualitat en un equilibri precís i subtil. Ella és la terra i ell l’aigua. Junts, formen un paisatge. 

El segon premi va ser pel microrelat de Marta Benavides: Els davantals polsosos de farina i rialles ressonant per la cuina. La batedora fa volar un escatxic de la mescla del pastís a la meva galta, ell s’acosta i amb un petó se l’emporta. -Ha sortit bo! L’olor de canyella s’escampa pels racons de casa. Somriem orgullosos veient com creix la nostra obra al forn. Uff el terra està tot brut! Ring ring. Jo l’agafo. Paaau. -Un moment, està escombrant. -Escombrant? Nena quina sort que tens! -Com vols dir sort? Ah, sí sí, tant de bo tots els dilluns tinguéssim festa!

 I el relat ‘Punt de vista’, d’Assumpció Guardiola, va ser guardonat amb el tercer premi: El primer titular de cultura generava el conflicte: “L’escriptora Júlia Palau, l’atractiva i encisadora esposa del conegut novel·lista Romeu Garriga, publica una nova novel·la”. L’enunciat ara s’ajusta a l’argument: “La novel·lista Júlia Palau, companya del també novel·lista Romeu Garriga, publica la seva quarta novel·la”. La Júlia i en Romeu brinden pel desencadenant que els permet prosseguir la seva trama amorosa a quatre mans.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Ara és l’hora. Nou 9 N. Eleccions. Quin país volem? / La Independent / Notícies gènere

Muriel Casals i Carme Forcadell en la concentració del 19 d’octubre a Plaça Catalunya Continuen...

Superlesbianes de l’univers: heroïnes de còmic que entenen

Batwoman   N’hi ha que han sortit de l’armari des del primer capítol de la...

Brasil: 8 de março será marcado por um grande ato em Belo Horizonte

Horário: 8 março 2012 às 22:00 a 9 março 2012 às 1:00Local: MATRIZ CASA CULTURALRua:...