domingo 21 abril 2024

domingo 21 abril 2024

La il•lustradora Pilarín Bayés rep la medalla d’Or de Vic

La ninotaire Pilarín Bayés (Vic, 1941) va rebre divendres la medalla d’Or de la ciutat de Vic. L’acte es va fer a l’emblemàtica sala viguetana Joaquim Maideu del teatre Atlàntida amb presència de l’escriptor Joaquim Carbó, el dibuixant Picanyol, el seu germà i cardiòleg, Antoni Bayés de Luna, entre d’altres personalitats.

 

 

Bayés va agrair el guardó profundament emocionada enmig de l’ovació del públic. Va recordar la seva llarga trajectòria professional il·lustrant més de 600 llibres traduïts a diferents idiomes i dibuixant cartells, portades, articles, acudits, nadales, calendaris. També ha fet escultures, murals, ceràmica i ha decorat robes, llibretes i capses, entre moltes altres coses.  

 

El món Pilarín és fresc, juvenil, màgic i amb una forta personalitat. Bayés ha col·laborat a publicacions com Cavall Fort, on va començar a col·laborar l’any 1964, i actualment publica a les pàgines d’El 9 Nou. Els parlaments institucionals van anar a càrrec de l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, i el secretari general de Cultura, el vigatà, Xavier Solà. Tothom va destacar la capacitat de treball de Bayés, la seva singular il·lustració, la ràpida connectivitat amb els infants i el seu caràcter afable.

Durant l’esdeveniment es van presentar en exclusiva les primeres imatges de ‘L’illa del far’, una producció audiovisual dirigida a un públic infantil on hi participa Televisió de Catalunya basada amb il·lustracions de la ninotaire catalana. A través de la seva obra sempre ha traspuat un intens sentiment de país i una profunda estima per Vic i per Catalunya. Ha contribuït, a través dels seus llibres, a prendre consciència a joves i infants de la rellevància de la nostra terra.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

tere_moll

Movilizaciones y movilizaciones…

OPINIÓN Llevamos muchos meses movilizándonos de todas las maneras para frenar el descalabro que tanto...

Barcelona i 5 pobles: NUS inicia temporada amb una gira d’activitats (Teatre Fòrums i tallers) pel territori, en torn el 25 de novembre

Estrenem-NUS Amb molta il.lusió, estrenem “NUS”, un nou projecte sorgit a partir de les creacions...

Teatro, poesia, música y danza en la Fiesta V Aniversario de La Independent

  La agencia catalana con visión de género La Independent cumplió cinco años de trabajo...