lunes 29 mayo 2023

lunes 29 mayo 2023

Compartir

La consellera de Benestar Social i Família Neus Munté respón a la ministra Ana Mato /La Independent/ Notícies gènere

No hay traducción disponible

 “Si Generalitat i Estat aportessin el mateix a la Llei de la dependència, l’any 2012 un 59% de les persones ateses a Catalunya haurien quedat fora del sistema”

Munté s’ha referit a les paraules d’ahir de la ministra Mato, sobre el sobreesforç del Govern català i la decisió de les CCAA de prioritzar els serveis als ciutadans, destacant que “precisament estem fent allò que ahir deia la ministra: prioritzar l’atenció als ciutadans i atendre les persones que més ho necessiten. I poder portar a terme aquesta priorització implica que més del 75% del pressupost del Departament de Benestar Social i Família es destina a fer front a l’aplicació de la Llei de la dependència”. Segons Munté “si la Generalitat s’hagués limitat a aportar l’any passat els 243,5 milions d’euros que va aportar l’Estat a Catalunya, aproximadament 92.000 persones no haurien pogut ser ateses”.

La consellera de Benestar Social i Família, ha fet aquesta afirmación en  la cloenda del IV Congrés Internacional sobre Dependència i Qualitat de Vida organitzat per la Fundació Edad&Vida a l’Auditori AXA de Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’IMSERSO.

El nombre de persones beneficiaries a Catalunya a desembre de 2012 era de 140.491 persones i el cost total de l’aplicació de la llei aquell any va ser de 1.173 milions d’euros.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Des de Sudan del Sud es recorda a Eduard Soler

El Consejo Audiovisual de Andalucía insiste en que los medios incorporen códigos de autorregulación para informar sobre la violencia de género

Colombia:Nuevos modelos periodísticos cobraran su contenido por Internet / La Independent / Noticies Genere