Saturday 30 September 2023

Saturday 30 September 2023

Compartir

La consellera de Benestar Social i Família Neus Munté respón a la ministra Ana Mato /La Independent/ Notícies gènere

 “Si Generalitat i Estat aportessin el mateix a la Llei de la dependència, l’any 2012 un 59% de les persones ateses a Catalunya haurien quedat fora del sistema”

Munté s’ha referit a les paraules d’ahir de la ministra Mato, sobre el sobreesforç del Govern català i la decisió de les CCAA de prioritzar els serveis als ciutadans, destacant que “precisament estem fent allò que ahir deia la ministra: prioritzar l’atenció als ciutadans i atendre les persones que més ho necessiten. I poder portar a terme aquesta priorització implica que més del 75% del pressupost del Departament de Benestar Social i Família es destina a fer front a l’aplicació de la Llei de la dependència”. Segons Munté “si la Generalitat s’hagués limitat a aportar l’any passat els 243,5 milions d’euros que va aportar l’Estat a Catalunya, aproximadament 92.000 persones no haurien pogut ser ateses”.

La consellera de Benestar Social i Família, ha fet aquesta afirmación en  la cloenda del IV Congrés Internacional sobre Dependència i Qualitat de Vida organitzat per la Fundació Edad&Vida a l’Auditori AXA de Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’IMSERSO.

El nombre de persones beneficiaries a Catalunya a desembre de 2012 era de 140.491 persones i el cost total de l’aplicació de la llei aquell any va ser de 1.173 milions d’euros.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

8M: Saboteja L’estat, Vaga General Feminista

   

...

Elena Barraquer, la doctora amb un apassionat esperit solidari

La doctora Elena Barraquer, llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona,...

El cas de María del Sol Cruz Jarquín al Servei Internacional de Drets humans a Ginebra

Per Sara Lovera / Miriam Ruíz. SemMéxico Relatora sobre Violència contra les Dones de l’ONU...