domingo 24 septiembre 2023

domingo 24 septiembre 2023

Internacional: ONU. La Migració dels nens amb enfocament de Drets Humans / La Independent / Notícies Génere

S’ha aprovat unànimement a les Nacions Unides, un projecte presentat per El Salvador, Hondures i Guatemala, abordant temes de drets humans, sobre els nens, nenes i adolescents migrants. Aquest projecte sorgeix des del tercer comitè creat a l’Onu per a aquests temes, i aprovat a l’Assemblea General.

 

 

L’informe ofereix una nova perspectiva sobre la problemàtica sorgida al llarg de l’any 2014, referent al flux massiu de menors procedents del triangle nord, viatjant sols cap als Estats Units.

L’ambaixador del Salvador Ruben Zamora, va explicar en una entrevista davant l’ONU, que cal buscar alternatives noves per a l’assistència a aquests menors en cas de detencions, considerant-la una qüestió de Drets Humans, tenint en compte la vulnerabilitat dels menors.

Segons paraules de l’ambaixador “els menors, acompanyats, o no, no poden ser sotmesos a la presó, sinó que han de tenir un tracte diferent, en refugis adequats i no en centres de detenció, en el cas de ser capturats per les autoritats migratòries. És imprescindible enfocar el problema de la reunificació familiar, ja que la majoria dels casos, la qüestió és que els nens i les nenes van a reunir-se amb els seus pares “.

Zamora afegí que un altre aspecte interessant del projecte de resolució, es refereix a la coresponsabilitat dels estats, proposant, que tant els de trànsit com els d’origen i destinació, assumeixin la part que els correspon aportant solucions al problema.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sobre el modelo de mujer que los de faldas largas y negras pretenden imponernos

  OPINIÓN Que los señores de faldas largas y negras pretenden imponernos su modelo social...

Les dones movem el món, ara l’aturem! – Vaga de Totes

Manifest Les dones movem el món, ara l’aturem! #VagaDeTotes! Totes a la vaga! (más abajo...

Inici de la campanya “Els Regals no són sexistes” per aquest Nadal

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació apel•la pel consum no sexista i...