viernes 09 junio 2023

viernes 09 junio 2023

Compartir

Internacional: Canvis Fisiologics en Trànsit / La Independent / Notícies gènere

Extàtic significa “detenir-se fora d’un estat ‘ normal”, explica Belinda Gore. Es defineix com un”entusiasme joiós”una “emoció o exaltació”molt forta,” el frenesí de la inspiració poètica, la felicitat mental o el goig de la contemplació de les coses divines ”

“Després d’un trànsit, les tallerristes realitzen màscares..

Qui practica el trànsit extàtic? Més dones que homes perquè, diu l’experta, les dones estan en general més orientades a les relacions, en les activitats de l’hemisferi dret. Però cada vegada hi ha també més homes, en diferents parts del món. A Alemanya, Suïssa, Àustria, Estats Units, Xile i a Argentina hi ha grups. El seu primer llibre, Postures corporals extàtiques. Un Manual per a la Realitat Alternativa, està traduït a l’italià, al polonès i el txec.

 

Canvis fisiològics en trànsit

Una investigació d’Ingrid Muller, de la Universitat de Munic, sobre els canvis fisiològics que ocorren durant el trànsit extàtic, va descobrir que els nivells de sang de les hormones relacionades amb l’estrès cortisol, adrenalina i noradrenalina inicialment s’eleven, i després cauen dramàticament, el cervell sintetitza les beta- endorfines, que són responsables de donar el senyal de benestar que fa del trànsit una cosa tan atractiva. La pressió sanguínia baixa però alhora el pols augmenta, una combinació rara, que no ha estat trobada en els estudis d’altres estats alterats de consciència.

Durant el trànsit, mentre el cos està relaxat, el sistema nerviós està molt actiu. Les ones cerebrals premen a un nivell theta, prop de sis o set cicles per segon, el que usualment s’associa amb un somni profund o un estat de meditació assolit per practicants Zen consumats.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Concurs Fotogràfic de La Fundació Walter Benjamin: INFANCIAS: VARIOS MUNDOS.

Turquia.Internacional: L’Estat turc vol dones obedients i silenciades”/ La Independent / Notícies Gènere/SIN REVISAR

Estado español: Asociaciones exigen retirar el anteproyecto de ley de justicia / La Independent / Noticias Género