viernes 21 junio 2024

viernes 21 junio 2024

Compartir

Institut Català de les Dones: vídeo de la campanya i el cartell 8M 2021

 

 

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el proper 8 de març, des de l’Institut Català de les Dones centrem les reivindicacions en com la pandèmia de la Covid-19 ha posat de relleu, de forma especialment punyent, les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.

Durant el confinament domiciliari estricte (març-abril de 2020) les dones vam manifestar en gairebé el 60% que érem nosaltres les que ens ocupàvem de manera principal o en exclusiva de les tasques domèstiques, tot i que la nostra presència en les ocupacions de primera línia era majoritària: 64% en venda de productes bàsics, 86% en personal de neteja, 80% en personal de serveis socials, 84% en personal de residències per a gent gran i 70% en personal sanitari i farmacèutic.

No sembla que els hàbits patriarcals en la distribució dels usos del temps pel que fa a la corresponsabilitat hagin estat afectats pel confinament, tot i que l’increment de la convivència d’homes i dones a les llars ho hauria d’haver facilitat. Els estereotips encara són ben arrelats i les tasques domèstiques, de cura de les persones dependents i de les obligacions escolars de filles i fills, han recaigut majoritàriament sobre les dones. Això va en detriment del nostre accés al treball, la nostra carrera professional i el nostre temps de lleure, que hauria de ser exactament igual d’important que el dels homes, i a més minva la nostra salut i el nostre benestar.

Cal lluitar perquè aquesta crisi no suposi un pas enrere en cap dels avanços socials que en els darrers anys hem assolit. La campanya “Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables” vol conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per a una corresponsabiltiat efectiva.

A la plana web de l’ICD trobareu el vídeo de la campanya i el cartell en diverses mides així com el manifest institucional d’aquesta commemoració i el dossier estadístic Les dones a Catalunya, elaborat per l’Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG), amb els indicadors de les desigualtats entre dones i homes.

 

8M Banner Horitzontal 820x312

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Viure en temps del coronavirus

OPINIÓ Per Soledad Jarquín Edgar. SemMexico Dues pandèmies enfonsen el nostre món al món. Les...

Barcelona: Candidatura feminista al Claustre de la UB / La Independent / Noticies gènere

Estudiantes i treballadores PDI i PAS de la Universitat que es van organitzar en l’Assemblea...

España amordaza la libertad de expresión y de reunión y restringe el derecho de asilo

Brusselas, 31 de Marzo 2015 A pesar de la fuerte oposición de la sociedad...