martes 03 octubre 2023

martes 03 octubre 2023

Compartir

Fòrum Dona i Menopausa va reunir més de 250 persones

Els dies 19 i 20 d’octubre, a través de conferències i tallers, prestigiosos experts com el doctor Santiago Dexeus, les doctores Leila Onbargi i Teresa Rius de la Clínica Teknon, la sexòloga i psicòloga Natalia Domínguez o Francesc Segarra, de la Clínica del Son Estivill, varen donar una visió actualitzada dels símptomes i tractaments de la menopausa, que té uns impactes psicològics, físics i socials.

En el darrer dia del Fòrum, Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, va destacar la precarització laboral i econòmica de les dones a partir dels 50 anys, les més afectades també per la crisi. En una societat patriarcal que arracona les dones en aquesta edat, segons Mercadé “som més pobres perquè tenim menys possibilitat de desenvolupar-nos professionalment i ens trobem amb un sostre de vidre” i afirmà que la part positiva és arribar a  “situar a les dones al centre de la societat” ja que fins ara “s’ha valorat més el tenir que el ser “.

En l’acte de cloenda, Montse Roura, directora del Fòrum Dona i Menopausa, va destacar que amb aquestes jornades “hem aconseguit dignificar la menopausa, eliminar pors i tabús i visibilitzar la dona de més de 50 anys”. Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, va valorar molt positivament que es generin espais de debat sobre aquesta etapa de la vida de les dones, que segons l’OMS afectarà dins de 30 anys a més de mil milions de dones de cinquanta o més anys.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: “Cuerpo robado”, presentación de libro de Elena Ledda / La Independent / Noticias género

El próximo viernes 18 de marzo la periodista Elena Ledda estará en el CFD presentando...

Alemania: Un padre decide ponerse vestidos de mujer para apoyar a su hijo / La Independent / Notícies gènere

    Para apoyar a su hijo de 5 años, un padre decidió usar vestidos....

Directoras de diarios hablan sobre la mujer en los medios de comunicación

El lunes 29 se realiza la Mesa Redonda en el Colegio de Periodistas de Cataluña,...