viernes 29 septiembre 2023

viernes 29 septiembre 2023

Fent camí cap a la República Feminista

                  Dolors Bassa free twitter

Imatges twitter De Carme Forcadell i Dolors Bassas

S’ha acabat el judici al Procés. Esperant la sentència, els col·lectius de dones per la República Feminista continuen els seus actes demanant la visibilització de les preses polítiques i la seva llibertat, així com la dels presos polítics, tot posant reptes al moviment independentista. 

Aquest dissabte 8 de juny ha tingut lloc el Fòrum intersectorial organitzat per les sectorials de l’Assemblea a l’Orfeó Gracienc, un espai de trobada per establir sinergies i afrontar els reptes per fer realitat la independència de Catalunya.

La sectorial Dones va convocar entitats, partits polítics i activistes feministes a la Taula de Debat per la República Feminista, plantejada con un gran repte pel moviment independentista: quins aspectes són fonamentals perquè la república catalana sigui la república de totes i tots?, com es pot capgirar la situació d’emergència social que ha precaritzat les vides de la majoria de població, especialment, la vida de les dones i criatures? Per què costa tant que els feminismes vegin el procés d’alliberament català com una oportunitat real per fer la revolució feminista?, com ha de ser el procés constituent per tal que les veus de totes les dones siguin protagonistes i on els feminismes hi juguin un paper cabdal?

 

forum-rep.feminista3

 

 

Forum intersectorial dones ANC

 

 

Hi van participar Carme Riu (Associació Dones No Estàndards), Imma Clarà (Associació de Drets Sexuals i Reproductius ), Lorna Espinoza Ubina (Feminista Nicaragüenca), Marta Roqueta (Periodista especialitzada en feminismes i investigadora), Núria Balada (JxCat i Presidenta de l’ICD), Mònica Pujadas (Militant Poble Lliure i candidata pel Front Republicà eleccions 28A), Marina Sànchez (ERC, Secretària de les Dones) i Montserrat Higueras (coordinadora AS Dones) que va fer de moderadora del debat.

El Fòrum fou un espai de reflexió i debat per compartirt coneixements i sabers, des de diferents visions, espais de treball i d’activisme feminista. Les participants es mostraren convençudes que “la República Catalana és la oportunitat per construir un país i ser-ne part des d’un principi, superant discriminacions i desigualtats històriques”. “Una república lliure on dones i homes siguem lliures, i construir-la des de l’equitat, sostenibilitat, coresponsabilitat…” digueren. I afegiren “La volem laica, coeducadora, inclusiva, democràtica, sostenible, participativa, solidària, acollidora de veritat, sense CIES, amb una justícia justa!, que acabi amb les desigualtats i discriminacions patriarcals. La volem lliure de violències perquè totes ens volem vives… i que garanteixi tots els drets per a totes…. i anem fent i sumant per caminar cap a la república feminista!. El somni de viure en una terra lliure on totes siguem lliures”.

En l’acte hi foren molt presents totes les que no hi van poder ser: Les preses, exiliades i encausades per exercir el dret d’autodeterminació de Catalunya. I les que no pogueren disposar del seu temps per elles per feines precàries i per responsabilitats de cures.

L’acte es va tancar amb la lectura d’un escrit de la Presidenta del Parlament Carme Forcadell.

Les participants al  Fòrum intersectorial volgueren remarcar que “la Llibertat d’expressió ha estat segrestada, així com els drets polítics i civils han estat vulnerats”. Opinen que qualsevol sentència que no sigui la de llibertat, la de l’absolució serà un error, un error enorme, històric ja que representarà un descrèdit de la democràcia i de l’estat de dret.  Per a elles: “No hi ha marxa enrere. La dissidència i la desobediència formen part del nostre ADN i no hi renunciarem”. Consideren que són les úniques vies per soscavar el sistema establert i que no es poden permetre normalitzar l’excepcionalitat que s’està visquent. “Una sentència càstig no ens aturarà: Persistirem fins a ser lliures i ho aconseguirem”.

Ha arribat el final del judici polític al Tribunal Suprem de Madrid i la sentència arribarà entre juliol i octubre. Més de 18 mesos de presó preventiva, 4 mesos judici, 52 sessions al Tribunal Suprem. 1066 persones ferides.

“ La consciència tranquil·la i el cap ben alt com el primer dia. En democràcia defensar el lliure debat parlamentari no és delicte, és un deure. Agraïment etern a tothom que ens ha acompanyat aquests 4 mesos de judici. Malgrat tot, continuem injustament a presó. No ho oblidem”, deia per twitter la Molt Honorable ex-Presidenta del Parlament Carme Forcadell, just en acabar el judici del procés.

I l’ ex-Consellera de Treball Dolors Bassas deia en la seva declaració final en el judici: “…no voldria per res del món, que la meva neta de 4 anys, que es diu Senda, hagi d’escoltar quelcom referent a un procés a Catalunya o el que seria horrorós, un procés contra Catalunya. Les generacions que venen depenen de la seva sentència. La seva sentència, senyories, no només determinarà l’etapa final de la meva vida, el que pugui fer a partir d’ara sinó que pot ser el principi d’una solució per a moltes persones”.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mercé Rodoreda y la dama del lago

    OPINIÓN Mercè Rodoreda i Gurguí (Barcelona, 1908-Girona, 1983) habló en más de una ocasión...

México: Miles protestan contra la violencia machista / SemMéxico – La Independent / Noticias género

Al grito de #NosqueremosVivas miles y miles de mujeres mexicanas de norte a sur y...

Plataforma digital “Conselleres i Directives”

No hay traducción disponible     Les dones tenen competències directives que el curriculum clàsic...