martes 23 abril 2024

martes 23 abril 2024

Euskadi: L’actriu i clown Virginia Imaz Premi Emakunde a la Igualtat 2017 / La Independent / Notícies Gènere

Virginia Imaz Qüijera ha rebut el premi Emakunde a la igualtat. Imaz està considerada mestra del clown i experta contacontes, i a més per ” la seva impecable, valent i llarga trajectòria com a pallassa professional i contacontes amb consciència feminista, aconseguint fer veure les desigualtats de dones i homes i generant aliances per treballar a favor de la igualtat “. 

 

 

 

El premi el lliurarà el Lehendakari a mitjans del proper abril de 2018.

El Jurat ha considerat que Imaz “ha estat una dona pionera i innovadora en les arts escèniques, ha combatut etiquetes, ha contribuït a la dignificació de l’ofici de pallassa i és un referent per a altres dones de l’àmbit cultural. Formada en estudis de la dona i de gènere, amb el seu saber fer, posa de manifest que el feminisme requereix de la presa de consciència però també de coneixement i reflexió “.

A través de l’humor – una eina per passar a l’acció per la igualtat de dones i homes– ha aconseguit parlar de la igualtat, sensibilitzant així moltes persones d’ Euskadi.

El Jurat desitja que aquest premi es faci extensiu en el reconeixement a totes les persones i entitats que treballen des del món artístic posant l’accent en que la cultura és un element transformador de la societat, i que aporta nombroses estratègies innovadores per a l’aprenentatge de la igualtat de dones i home, alhora ressaltar, treballs o projectes que hagin suposat la millora d’aspectes significatius en el reconeixement del treball de les dones i del seu  empoderament.

El premi té una dotació de 14.400 euros.

*El jurat d’aquesta edició ha estat format per la directora i la secretària general d’Emakunde, Izaskun Landaida Larizgoitia i Zuriñe Elordi Romero; la directora de Gabinet del Diputat d’Àlaba, Nekane Zeberio Ganzarain; la Diputada d’Ocupació, inserció i Igualtat de la Diputació Foral de Biscaia, Teresa LaespadaMartínez; la Diputada foral de Polítiques Socials de la Diputació Foral de Guipúscoa, Maite Peña López; el representant d’igualtat d’EUDEL i alcalde de Galdakao, Ibon Uribe Elorrieta; el responsable d’Igualtat al Centre de Formació Professional de Repelega, Alfonso d’Andrés Morales; la responsable de l’Àrea de Programes i Formació d’Emakunde, Raquel Raposo Acevedo; la directora d’Igualtat de la UPV / EHU, Leire Imaz Zubiaur; la tècnica d’igualtat de l’Ajuntament d’Ermua, Begoña Fernández Alcalde; i Manuela Cubero Lejarza, en representació de la Comissió Consultiva.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Acte Institucional 25N a les 13h a Plaça Sant Jaume. Ajuntament Barcelona – Diputació Barcelona

Taller de Dinamización de la Maleta de Derechos Sexuales y Reproductivos

La Asociación de Planificación Familiar de Cataluña y Baleares impartirá el jueves, 23 de febrero,...

El derecho humano al agua y al medio ambiente sano en la Constitución mexicana

La Coalición de Organizaciones Mexicanas por el Derecho al Agua (COMDA) se congratula por la...