sábado 24 febrero 2024

sábado 24 febrero 2024

Estat Espanyol: Associacions d’afectades per endometriosi porten els seus reclams al Congrés / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

L’associació d’afectades per endometriosi de la Comunitat de Madrid (ENDOMadrid) en col·laboració amb el Grup Parlamentari Socialista, van organitzar la Jornada Interparlamentària sobre endometriosi per evidenciar la seva realitat.

En nom de les associacios d’ afectadas EndoCatalunya, ADAEZ (Asocación de endometriosis de Zaragoza) i d’ENDOMadrid va llegir las reivindicacions de les afectades per endometriosis Lucía Torres, membre de la Comissió d’ Impulso de ENDOMadrid.

Es calcula que més d’un milió de dones pateixen endometriosi a l’Estat espanyol, fent servir l’índex de prevalença del 10% sobre les dones en edat fèrtil (15-49 anys), la més comunament acceptada per la comunitat científica. No obstant això, en opinió de les afectades, “aquest índex és bastant conservador ja que està basat en estudis realitzats als Estats Units. No tenim dades del Sistema Nacional de Salut de quantes dones hi ha a dia d’avui diagnosticades amb endometriosi, ni de quantes cirurgies es realitzen per intentar tractar aquesta malaltia. Els especialistes parlen d’una prevalença entre el 15 i el 20% a l’estat espanyol. Si considerem l’edat d’inici de la regla en 8-10 anys, com ha estudiat la Dra. Barranco Castillo, de la Universitat de Granada, en realitat son 2 milions de dones amb endometriosi, amb o sense diagnosticar”, va aclarir Lucía Torres de ENDOMadrid.

A la jornada hi van participar Maria Teresa Ruiz Cantero (Universitat d’Alacant. Àrea de Medicina i Salut Pública) que va parlar del biaix de gènere i el sexisme en la medicina i la investigació biomèdica. Seguida de Dr. José Luis Muñoz (Cap de Secció Obstetrícia i Ginecologia de la Unitat de Endometriosi Hospital 12 d’octubre) amb una ponència sobre Què és l’endometriosi? Diagnòstic precoç i correcte seguiment de la malaltia donada la seva cronicitat. La Dra. Pilar Muñoz Calero (Presidenta i Directora de la Consulta de Medicina Ambiental de la Fundació Alborada) va exposar el factor mediambiental i el paper dels disruptors endocrins en l’endometriosi. L’última intervenció va ser a càrrec del Dr. Francisco Carmona (cap ginecologia de l’Hospital Clínic de Barcelona) que va parlar de l’afectació de la qualitat de vida de les pacients amb endometriosi i les mesures necessàries per garantir l’assistència de qualitat a les pacients. 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

8M 2022 : Aquest 8M 2022 tornem a cridar a la Vaga Feminista!

L’Assemblea General i la comissió laboral del moviment feminista del 8M, diferents col·lectivesfeministes, organitzacions i/o...

Barcelona: Llibres i trobades a Prolèg / La Independent / Noticies gènere

Els propers dies, i a causa de les diverses activitats que es realitzen per rebutjar...

El injustificable “consentimiento” de violencia de género y los medios de comunicación

Según datos estadísticos del observatorio de violencia de género,  en lo que va del año ...