viernes 01 marzo 2024

viernes 01 marzo 2024

Compartir

Estado Español: La bióloga Irene Miguel-Aliaga ingresará en la Royal Society

IIrene Miguel-Aliaga será la segunda mujer española (catalana) científica que ingresa en la Royal Society por sus aportaciones a la ciencia. Irene es una científica nacida en Barcelona (en 1973) y afincada en Inglaterra.

maxresdefault

És especialista en biologia del desenvolupament i investigadora del MRC London Institute of Medical Sciences, de l’Imperial College. Irene ingressarà a l’acadèmia aquest mes de juliol, segons La Vanguardia.

Per formar part de la Royal Society cal acumular mèrits científics; s’ha d’haver estat nominat per altres socis, els quals han d’haver avaluat prèviament la contribució del nominat al coneixement.

L’entrada d’Irene Miquel-Aliaga a l’acadèmia significa un èxit històric perquè és la segona dona espanyola en la història que ho ha aconseguit; hem de tenir en compte, a més, el nombre de dones que, en relació amb el nombre d’homes, és molt inferior.

Fins al 1945, no s’havia admès cap dona i, el 2019 , les sòcies eren un escadusser 10% del conjunt de socis de l’Acadèmia. Des de fa uns anys, cada any s’admeten entre 10 i quinze dones (enguany, 12 dones. Les Nobel com, per exemple, Dorothy Hodgkin, Elizabeth Blackburn i Donna Strickland, Rita Levi-Montalcini, Jennifer Doudna o Fabiola Gianotti, formen part d’una llista de 280 sòcies d’un total de 8.000 academics i acadèmiques (actualment uns 1.500 vius).

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Menció especial del Premi Solidaritat al feminisme militant d’ Ana I. Bernal Triviño / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible El Premi Solidaritat, que l’atorga l’Institut de Drets Humans de Catalunya...

Explorar nuevas formas de hacer periodismo

  “El público pide formas alternativas de consumir la información” Montserrat Domínguez, directora de la...

La Marea Violeta s’estén per la Plaça Sant Jaume

Contra les mesures que vulneren els drets de les dones i fan augmentar la seva...