martes 23 abril 2024

martes 23 abril 2024

Compartir

Encara que l’escola mixta és un fet, la coeducació continua sent un ideal

IV Jornades d’Educació Per a la igualtat de dones i homes a Alzira

Jornades Coeducació

Aquests 3, 6, 8, 10 i 16 de febrer es realitzen a la ciutat d’Alzira les IV Jornades per a la Igualtat de Dones i Homes. Per coneixer aquesta iniciativa que ja compta amb una experiència de tres anys  hem parlat amb Miguel Vidal i LLopis, el regidor de Polítiques d’Igualtat  d’Alzira.

 

 

Quin és el vostre objectiu en programar estes Jornades d’Igualtat?

Les jornades van dirigides al públic en general, educar i socialitzar van de la mà. I s’educa en tots els espais, no sols en l’escola.

Ara bé, l’escola és un referent educatiu fonamental i, encara que l’escola mixta és un fet, la coeducació continua sent un ideal.

Principalment es pretén contribuir a la formació del professorat per tal que els centres educatius i formatius siguen realment coeducatius; visibilitzar allò que encara queda, que és bastant, de patriarcat i de sexisme en l’àmbit educatiu,  proporcionar estratègies per a educar en la igualtat i facilitar l’accés a  recursos amb els quals poder intervindre a l’aula.

A més, les jornades aporten informació i formació a tota la població jove i adulta, estudiantat, mares i pares, altres professionals de l’àmbit social, cultural, educatiu, etc.

Miguel Vidal i Llopis, regidor de Polítiques d’Igualtat d’Alzira Foto: Arxiu M.V.

– Tenen dades de la composició de les persones que s’inscriuen a les Jornades?

Les proporcions estan prou equilibrades entre professorat, estudiantat i dones i hòmens del teixit associatiu de la localitat. En este últim cas, ja tenen una forta implicació en totes les activitats que s’organitzen per al foment de la igualtat.

Ler jornades són convalidables per un crèdit de lliure elecció per la Universitat de València, cosa que aporta un atractiu afegit per al col·lectiu universitàri.

– Entre la celebració anual de les Jornades, hi ha algun tipus de treball col·lectiu o de vincle entre l’assistència?

Una bona part de les persones assistents continuen implicant-se en tota la programació de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, que inclou activitats al llarg de tots els mesos de l’any. I, de fet, ja s’han complit cinc anys des que es va constituir el Grup de Debat per la Igualtat, format per representants d’associacions i persones a títol individual. Este Grup dóna un fort impuls a les actuacions per la igualtat; fins al punt que es pot considerar que l’administració i la població formen un equip de treball amb un objectiu comú: aconseguir que la nostra ciutat, Alzira, siga cada dia un poc més igualitària.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Taula Rodona organitzada per Dones Juristes:

El dia 25 de Novembre es commemora el “Dia Internacional per a l’eliminació de la...

EUROPA: MANIFEST SOBRE ELS DRETS CIVILS DE LES PERSONES LGTB

En el Manifest elaborat per la 2ª Trobada de Famílies LGTB, celebrada del 28 d’abril a...

Sobre les eleccions a Lleida i a Barcelona.

  Per tancar aquesta sèrie d’articles sobre les eleccions locals 22M de 2011, que ha...