domingo 21 abril 2024

domingo 21 abril 2024

Compartir

El gran repte per a les properes eleccions municipals és augmentar el nombre de dones alcaldesses i regidores

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha afirmat que “el gran repte per a les properes eleccions municipals és augmentar el nombre de dones alcaldesses, ja que només ocupen un 12,5% de les alcaldies, i un 29,4% de les regidories”.

En el marc d’una conferència sobre “Dones i política” organitzada per l’Ajuntament d’Esplugues, la presidenta de l’ICD ha afirmat que “és una necessitat d’aprofundiment democràtic i justícia social aconseguir una societat en la qual les dones participin activament en la política en igualtat d’oportunitats respecte dels homes”. I ha recordat que “durant molts anys la manca de dones en els òrgans de decisió i representació política ha significat que les seves demandes, interessos i necessitats no hagin estat representats ni defensats”.

Montse Gatell ha destacat que “les mesures d’acció positiva per fomentar la participació de les dones a la política no són ni bones ni dolentes, sinó actuacions necessàries gràcies a les quals moltes dones han tingut l’oportunitat de demostrar les seves capacitats”. Ha explicat que una de les raons que justifiquen l’existència d’aquestes mesures és que “vivim en una societat on els homes encara poden renunciar a determinades tasques i en canvi les dones han de conciliar”.

Segons Gatell, “gràcies a mesures com la Llei d’Igualtat, que obliga a la paritat a les llistes electorals, els propers comicis municipals es plantegen amb moltes més dones”. I ha valorat que “fa uns anys semblava molt difícil arribar a nivells de participació de dones com el del Parlament de Catalunya, que té actualment un 41,5% de diputades, i que està per davant del Parlament Europeu pel que fa a participació femenina”.

La promoció de la participació de les dones en tots els àmbits, juntament amb la lluita contra la violència masclista i l’educació en la igualtat, és una de les línies estratègiques bàsiques de l’acció de l’Institut Català de les Dones.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Fabiola Llanos

Fabiola Llanos

Ecofeminista. Periodista i comunicadora social xilena / catalana. Especialitzada en imatge, arts gràfiques, producció audiovisual, neurolingüística i drets de les dones. Vaig parir La Periòdica. Co fundadora de La Independent.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Why Poverty?

Televisió de Catalunya forma part d’un dels projectes internacionals més importants fets els últims anys,...

Cooperació internacional endeutada i pacte fiscal i hisenda pròpia

OPINIÓ Una bona amiga, de les millors, comentava amoïnada que el principal client de l’empresa...

I visqueren Felices. Entrevista a Heura Marçal

Parlem amb Heura Marçal és una de les impulsores del Projecte “I Visqueren Felices” que...