viernes 21 junio 2024

viernes 21 junio 2024

Compartir

El Camp de Tarragona: ateses 8.000 trucades de dones en situació de violència

Augmenten un 46 % les dones ateses per violència masclista als Serveis d’informació i atenció a les dones dels municipis i consells comarcals. 
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha donat a conèixer aquest matí a Tarragona que la Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 ha atès des de la seva creació l’any 2001 fins al 2011, un total de 8.039 demandes d’atenció i informació de les comarques del Camp de Tarragona, tot dient que “les xifres mostren que és un servei consolidat i necessari perquè les dones puguin sortir de les situacions de violència masclista”.

Des de la seva posada en funcionament l’any 2001, aquest servei ha experimentat a les comarques del Camp de Tarragona un increment d’atencions fins al màxim de l’any 2008 amb un total de 1.179 trucades. Posteriorment s’ha anat produint una lleugera baixada de consultes fins arribar a les 922 de l’any passat, que s’explicaria pel desplegament de la Xarxa de Serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD). Gatell ha explicat que gairebé la meitat de les dones, 929 de les 1.978 que es van adreçar l’any passat a algun dels 13 Serveis d’informació i atenció a les dones de les comarques del Camp de Tarragona, requerien atenció sobre violència masclista. Això suposa un augment del 46% respecte de l’any 2010, quan van ser ateses per aquest motiu 498 dones, d’un total de 1.807.

La presidenta de l’ICD ha anunciat una nova campanya de difusió de la Línia 900900120 i ha explicat que “cal continuar divulgant i donant a conèixer aquest servei per assegurar-nos que arriba a totes les dones que el necessiten”. També ha destacat la tasca que desenvolupa el Centre d’intervenció especialitzada (CIE) per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles del Tarragonès, que ofereix una atenció integral i multidisciplinar durant els processos de recuperació i reparació. Aquest centre també ha vist incrementat el nombre de dones que atén. L’any passat van utilitzar els seus serveis 581 dones i 204 infants, un 17% més que l’any anterior, quan es van atendre 496 dones i 157 infants.
 
Mesa institucional del Circuit del Camp de Tarragona
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones i el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, han presidit aquest matí una reunió de la Mesa institucional del Circuit del Camp de Tarragona per a l’abordatge de la violència masclista.  En la reunió s’hi ha tractat el Programa d’Intervenció Integral contra la violència masclista 2012-2015, i la recent creació del “Gabinet d’anàlisi dels casos d’homicidi per violència masclista”.

La Mesa Institucional del Circuit del Camp de Tarragona es va constituir a finals de l’any 2009. L’any 2010 es va crear la Comissió tècnica d’aquest Circuit que ha elaborat el mapa i la guia de recursos, ha realitzat el desplegament dels equips comarcals i ha creat els grups de treball de protecció de dades, d’indicadors d’alerta per a la detecció i d’eines per a la valoració de risc.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Argentina estrena la ley de identidad de género más avanzada del mundo

El Senado de la Nación ratificó ayer una nueva ley por la que el Estado...

Munté defiende el modelo catalán de televisión y radio pública; hace falta género

La consejera de la Presidencia dice que “la TV pública de Cataluña es un...

Barcelona: Convocatoria al Premi Consell Municipal d’Immigració 2017 / La Independent / Noticias género

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona informa que el 10 de octubre concluye el término...