martes 25 junio 2024

martes 25 junio 2024

Compartir

CSW67: “Per una comunicació digital sense violència i discriminació de gènere”

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, amb el suport de la Xarxa Europea de Dones Periodistes, organitza un esdeveniment paral·lel en el marc de la 67 edició de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de Nacions Unides.

L’acte “Per una comunicació digital sense violència i discriminació de gènere”, tindrà lloc el 7 de març a les 8.30h (NYT) a la Church Center de NNUU a Nova York, i pretén abordar, reflexionar i analitzar les violències digitals que viuen les dones periodistes i la seva correlació amb la bretxa de gènere en l’accés i ús de les tecnologies, com un dels majors desafiaments per aconseguir la igualtat de gènere de les dones i les nenes. Així mateix, cerca conèixer i compartir les estratègies i accions necessàries per a contrarestar les violències digitals i fer efectiu els processos de denúncia, seguretat/protecció i justícia de les dones.

A l’acta hi participaran destacades panelistes representant a diferents organitzacions, les quals aportaran les seves recerques i estratègies sobre el tema. Així, participaran: María de los Ángeles Samperio, Presidenta del Consell de Gènere de la Federació Internacional de Periodistes (FIP); Nadine Hoffman, Directora Adjunta de la International Women’s Media Foundation (IWMF); Aimée Vega Montiel, Presidenta de l’Aliança Global de Mitjans i Gènere (GAMAG); Lucina Kathmann, Vicepresidenta del
PEN Internacional; Grace Montserrat Torrent R., Comissió de Recerca de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG). Moderarà: Alícia Oliver, Coordinadora de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG) i de la Xarxa Europea de Dones Periodistes (REMP).

Els esdeveniments paral·lels de la CSW67 són una oportunitat per crear sinergies i aliances entre organitzacions de dones i feministes per estendre i conèixer la labor que es realitza des de diferents regions i àrees per la igualtat de drets de les dones i les nenes.

Sobre la RIPVG
La RIPVG és un espai en el qual conflueixen de manera voluntària periodistes i comunicadores de 30 països, en forma individual o col·lectiva, amb el propòsit de promoure un periodisme amb perspectiva de gènere, evidenciar en els mitjans de comunicació la situació de les dones i contribuir al canvi de la seva condició actual en la societat. Des de la seva fundació l’any 2005, la RIPVG impulsa una agenda informativa amb perspectiva de gènere, defensa l’erradicació de tota mena de violències contra dones periodistes, promou els drets humans de les dones a la comunicació, a la informació i a la llibertat d’expressió i el compliment dels objectius del Capítol J de la Plataforma d’Acció de Beijing “Dona i Mitjans de Difusió”, aprovats en la IV Conferència Mundial sobre la Dona de Nacions Unides (Beijing, 1995)

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Manifiesto 25N 2015: La FIP condena el acoso virtual en 25N

La FIP condena el acoso virtual en vísperas del Día de la Eliminación de...

Llibres a Catarata contra la violència de gènere

L’editorial Catarata ha posat en aparador alguns llibres feministes o de temàtica relacionada causa de...

Fina Rubio 1

Adolescencia, Género y situaciones de riesgo

OPINIÓN Si bien recientemente existe un creciente interés sobre la realidad de los chicos...