lunes 05 junio 2023

lunes 05 junio 2023

Republica

Catalunya: Una Constitució Política Feminista de l’Esta t/ La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

Feministes per la Independència participen en les Jornades Feministes el juny del 2016 amb la Comissió antipatriarcal del SEPC i la Sectorial de Dones de l’ANC. La Proposta que han presentat s’anomena: Una Constitució Política Feminista de l’Estat.

 

 Republica

 

     

Comenten que “al Juny 2016 serem immerses en un procés constituent, sabem que en aquests moments de cambi constitucional la  presència i les perspectives són crucials perque representen una finestra d’oportunitats per avançar cap a l’equitat, la justícia i la llibertat”.

Creuen que és imprescindible, doncs, que la veu de les dones es presenti als debats i que aquesta veu sigui Radicalment Feminista, tal com subratlla el lifetmotiv d’aquestes jornades.

És per aquest motiu que, davant la situació política actual, fan una crida a dones de diversos espais, experiències i procedències que vulguin treballar conjuntament per aconseguir que qualsevol procés constituent respongui a les necessitats i expectatives femenines.

Esperen crear un espai per ajuntar diferents mirades, deferents veus, i prendre la paraula com a subjectes amb veu pròpia; formular una constitució feminista que obri el debat sobre temes fins ara silenciats de la discussió pública, però que són vitals; que qualsevol procés constituent permeti a les dones arribar a una constitució que la sentin pròpia i no sigui fruit d’un pacte entre homes i que elles quedem excloses.

Volen una Constitució Política Feminista de l’Estat dirigida, com diuen  les dones  bolivianes de Mujeres Creando, al “país impossible que milers de dones construïm tots els dies”.

En definitiva, la seva idea és “tant si és vol una república catalana independent com si és prefereix un  nou encaix territorial dins de l’Estat espanyol. Com ens imaginem una constitució de les dones i per a les dones? Com seria una constitució feminista? Sens dubte, una constitució què ens garanteixi viure en llibertat, la sostenibilitat de la vida i el dret al propi cos en totes les seves dimensions”. Per tant, proposen una  acció que és transversal als  tres  eixos de les jornades. “Treballem juntes per aquesta constitució feminista!”

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La doctora Anna Berga nova presidenta de CIC

New York: 8M Día Internacional de la Mujer 2019

Catalunya: Estudi sobre l’economia del treball domèstic i la cura de la llar / La Independent / Noticies gènere