miércoles 19 junio 2024

miércoles 19 junio 2024

Catalunya: Tercera sessió del Cicle Hipàtia. Drets Humans i interseccionalitat / La Independent / Notícies gènere

El Fòrum Hipàtia convoca a la tercera sessió del Cicle Hipàtia, que se centrarà en drets humans i interseccionalitat. 

Hi intervindran: Marta Macias Quesada (Forgender Seal i Coop4equality); Sara Cuentas Ramírez (coordinadora de l’Escola Feminista Descolonial de la Red de Migración, Género y Desarrollo); Lourdes Mourelo Marón (agent de Desenvolupament Internacional i diplomada en postgrau de Gènere i Igualtat); i Tona Gusi Amigó (XIDPIC.CAT-XIPVG i La Independent).

 

 

 

El Fòrum està liderat per l’Associació 50a50 i està format per 24 entitats que treballen per la igualtat efectiva i real entre dones i homes. Està constituït per la unió de les associacions de dones empresàries, directives i professionals que treballen per l’ objectiu d’una presència equitativa de dones en llocs de decisió, d’acord amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

El panell d’aquesta sessió està organitzat per l’Associació Forgender Seal, que forma part del Fòrum Hipàtia. La temàtica escollida per aquesta sessió té sentit en un moment en què els drets de les dones han sofert un dramàtic pas enrere a nivell internacional, per exemple amb la situació a Afganistan i quan acasa nostra continuem sense resposta eficaç contra les violències masclistes.

Marta Macias Quesada, presidenta de Forgender Seal i directora de Coop4equality, serà l’encarregada d’introduir la sessió. Aquesta experta, advocada i consultora d’igualtat de gènere afirma: “La interpretació androcèntrica de la Declaració Universal dels Drets Humans va obligar a redefinir el concepte d’igualtat perquè la Declaració, per si mateixa, no va permetre que les dones poguessin gaudir plenament dels seus drets. És un exemple de la constant vulneració i desprotecció dels drets de les dones”.

A continuació, intervindrà Sara Cuentas Ramírez, periodista, consultora i investigadora social, redactora de El País i coordinadora de l’Escola Feminista Descolonial de la Red de Migración, Género y Desarrollo, que exposarà l’anàlisi feminista descolonial i antiracial.

Tot seguit, Lourdes Mourelo Marón, diplomada en Treball Social, agent de Desenvolupament Internacional i diplomada en postgrau de Gènere i Igualtat, se centrarà en l’enfocament de gènere basat en drets humans dins de l’àmbit de la cooperació pel desenvolupament.

Tancarà el torn d’intervencions la periodista i psicòloga Tona Gusi Amigó, vice-presidenta de la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores de Catalunya – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG) i co-coordinadora de La Independent, agència de notícies amb visió de gènere, qui explicarà com el periodisme feminista, en la seva transversalitat i interseccionalitat, és una eina imprescindible per transformar el món. Per acabar, hi haurà un torn de preguntes i un espai de debat.

 

Informació i inscripció

 

Tindrà lloc el proper dijous 21 d’octubre, de 18.30 a 20 hores en format online. 

Inscripció en aquest enllaç

Les persones correctament inscrites rebran per correu l’enllaç de la reunió, que es farà a través de Zoom. Les inscripcions es tanquen el mateix dia de l’esdeveniment a les 10h.

Les jornades del Cicle Hipàtia estan obertes, de forma gratuïta, a totes les persones interessades en reflexionar i avançar cap a la igualtat real entre dones i homes. 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mèxic: És urgent legislar per construir un Sistema Nacional de Cures / La Independent Notícies Gènere

Per Redacció SemMéxico Senadores analitzen la situació i proposen acabar amb l’estereotip de la...

“Propuestas de un programa electoral de progreso para las mujeres”

Esta mañana la Plataforma Feminista del Ateneo de Madrid ha presentado las “Propuestas de...

Ciència amb visió de gènere

Científiques com Sandra Montón o Carme Valls treballen perquè la història, la medicina i altres...