viernes 19 julio 2024

viernes 19 julio 2024

unnamed

Compartir

Catalunya, referent internacional en coordinació interinstitucional contra els delictes d’odi i discriminació

La Direcció General d’Igualtat ha acollit una jornada sobre polítiques públiques en matèria de delictes d’odi i discriminació durant els anys 2015 i 2016.La sessió va comptar amb la participació de la directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Mireia Mata; l’Inspector dels Mossos d’Esquadra, Albert Oliva; i el fiscal contra delictes d’odi, Miquel Ángel Aguilar.

unnamed

 

Durant la jornada s’han presentat les dades d’actuació dels tres ens, la presentació dels instruments d’actuació i la posada en valor de la coordinació interinstitucional, no només entre les tres administracions sinó també amb les entitats de protecció dels drets humans, principalment els de les persones LGBTI.
 
De les dades d’actuació de Mossos (292 denúncies al llarg del 2015) i Fiscalia (136) es percep un increment lleu però sostingut de l’increment de les denúncies, que no s’atribueix tan a l’increment de la vulneració dels drets com a una major conscienciació de les persones víctimes. En el cas de la Direcció General d’Igualtat la tramitació de 53 denúncies administratives al llarg del 2016 confirmen la tendència.
 
Els tres ponents han insistit en la necessitat de reforçar l’acció interinstitucional coordinada  -de la que Catalunya és líder a nivell mundial (especialment en matèria LGBTI i amb la llei 11/2014 com a instrument-, així com en la necessitat de formació amb infants i joves, professionals de tots els sectors i personal de les administracions, difusió dels drets de les persones LGBTI i deure d’intervenció dels treballadors públics.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Els altres feminismes racialitzats / La Independent / Notícies Gènere

Karo Moret i Daniela Ortiz acompanyades per Mariana Olisa, al pròxim Vis a Bis de...

Madrid i altres ciutats: Marea Violeta, a la Manifestació del dilluns 17 de desembre

Serà a diverses ciutats, convocades per la Cimera Social, contra les retallades en general...

II Estudi de Mitjans i erradicació de les violències masclistes

El proper 19 de juny a les 17 h es presentaran al Col·legi de Periodistes...