domingo 28 mayo 2023

domingo 28 mayo 2023

Compartir

Catalunya: Munté diu que “Espanya ens frena també en l’atenció a les persones amb dependència” / La Independent / Notícies gènere

 

 Neus Munté. Foto@idemtv

Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família, ha recordat en la reunió del Plenari del Consell General de Serveis Socials d’aquest passat 16 de juny que a Llei de dependència, amb la modificació que el govern espanyol va fer al 2011 va passar “de tenir dos nivells de finançament –un nivell mínim i un nivell acordat– a tenir-ne només un –amb la desaparició del nivell acordat–, un fet que va suposar una retallada per a Catalunya de 48 milions”.

A l’estiu de 2012, el govern espanyol també va promulgar normes que van minvar els drets de les persones beneficiàries de la dependència i una retallada important en l’import del nivell mínim garantit.
 
Munté va afirmar que davant aquesta situació a Catalunya cal “abocar més recursos al sistema fins arribar a una relació percentual de finançament de la Llei que frega el 80% per a la Generalitat i el 20% per a l’Estat, quan la relació hauria de ser de 50 a 50”. “Espanya ens frena també en l’atenció a les persones amb dependència”, ha dit.
 

Suspensió temporal dels PEVs i represa al setembre

Davant els incompliments de l’Estat, la Generalitat va modificar el copagament de les persones, però no es van introduir les mesures estatals que penalitzaven les i els preceptors de prestacions econòmiques. “Sí que va ser inevitable, però, prendre la mesura a l’agost de 2013 de suspendre temporalment les prestacions vinculades al servei de residència (PEVs) per garantir la sostenibilitat del sistema” va reconèixer la consellera, tot assegurant que la suspensió temporal de les PEVs “ha permès que en l’actualitat, tots els beneficiaris de PEVs estiguin cobrant el que correspon i tots els centres col·laboradors percebent l’import real de totes les places ocupades”. Neus Munté ha afirmat que aquestes prestacions “seran represes al setembre d’enguany, prioritzant aquelles persones en situació de més vulnerabilitat”.
 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona i 5 pobles: NUS inicia temporada amb una gira d’activitats (Teatre Fòrums i tallers) pel territori, en torn el 25 de novembre

Iran i Catalunya: Rebuig a la condemna de la defensora de drets humans iraniana Nasrin Sotudé / La Independent / Notícies gènere

“La comunidad filipina está haciendo una gran labor de solidaridad en estos tiempos difíciles”