viernes 19 abril 2024

viernes 19 abril 2024

Compartir

Catalunya: Menció especial del Premi Solidaritat al feminisme militant d’ Ana I. Bernal Triviño / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

El Premi Solidaritat, que l’atorga l’Institut de Drets Humans de Catalunya des de 1987 per reconèixer la lluita pels drets humans, en la seva edició 2017 ha estat per a la Associació Punt de Referència i atorga també una menció especial a mitjans i professional de la comunicació que incorporen la defensa dels drets humans en la seva tasca informativa. “En aquesta edició, la junta de l’IDHC, encarregada de decidir la menció, distingeix a la periodista i professora Ana I. Bernal Triviño, una de les veus més destacades en el panorama mediàtic actual de la lluita feminista i de la denúncia de les greus desigualtats de gènere”.

 

ana bernal triviño

En el butlletí de premsa es diu que el president de l’IDHC, David Bondia, manté que la periodista “desenvolupa una tasca fonamental per acabar amb estructures patriarcals, i les violències que comporten, molt arrelades en les nostres societats”. Es per això que la Junta de l’entitat premia amb aquesta menció “la veu d’un feminisme militant que des dels mitjans de comunicació canalitza les lluites necessàries per enderrocar les barreres físiques, jurídiques i socials que impedeixen fer realitat el principi d’igualtat”, afirmen.

L’ Associació Punt de Referència ha estat la proposta escollida com a guanyadora del Premi Solidaritat 2017. De les 15 candidatures que es van presentar a la 31a edició del premi, el jurat ha decidit distingir una associació que treballa per l’emancipació i els drets del jovent extutelat. Persones molt joves en greu risc d’exclusió social una vegada surten de la protecció de l’administració i que han d’iniciar la vida adulta en una clara situació de precarietat amb escassos recursos materials i referents institucionals, socials i familiars, agrega el butlletí.

El tribunal del premi vol visibilitzar la realitat que afronten cada any més de 700 joves a Catalunya quan compleixen la majoria d’edat i han de deixar els centres de protecció on van ser acollits i acollides com a menors en situació de desemparament.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Emprenent solidaritat

Foto: Surt    Entrevistem a Fina Rubio que va rebre el reconeixement com a Emprenedora...

merce-otero-perfil

Les espiroquetes de Lynn Margulis a Mari Chordà

    OPINIÓ D’entrada faig una recomanació entusiasta de l’exposició Ciència fricció. Vida entre espècies...

“Hemos puesto el estigma que sufren las personas con VIH en el centro de la agenda política”

  Mercè Meroño es presidenta del Comitè 1º de Desembre (plataforma unitaria de entidades en...