lunes 15 julio 2024

lunes 15 julio 2024

Compartir

Catalunya: L’Institut de Drets Humans de Catalunya atorga un premi honorífic al documental #myescape #mihuida en el Festival de Cinema i DH / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

L’1 de desembre es clausura el festival de Cinema i Dret Humans que des del 21 de novembre se celebra a Barcelona. Durant el certamen s’han presentat més de 100 pel·lícules sobre diverses temàtiques però amb un nexe comú, l’òptica dels drets humans amb la qual les produccions desenvolupen les seves històries.

 

El festival, organitzat durant 13 anys consecutius a Barcelona, té com a objectiu difondre un cinema que faci reflexionar, desperti consciències, denunciï injustícies i reflecteixi la diversitat social i cultural de la humanitat, en la cerca d’una humanitat sostenible, sota la cultura de pau i la resolució no violenta dels conflictes i el pensament crític.

Durant la cerimònia de clausura es van lliurar els diferents premis de cada secció oficial a competició i dels premis honorífics, un dels quals atorga el Institut de Drets Humans de Catalunya en reconeixement al compromís i la narrativa de la producció seleccionada amb la creació d’una societat crítica, informada i compromesa amb la lluita pels drets humans.

En aquesta ocasió, la pel·lícula seleccionada ha estat #myescape (#mihuida), un documental que mostra el trajecte recorregut fins a Europa per persones refugiades procedents d’Afganistan, Síria i Eritrea. Amb imatges gravades pels propis protagonistes, aquest treball és una forma única de narració que permet una visió molt personal de les seves vides abans, durant i després de la seva fugida.

El jurat del premi honorífic del IDHC ha estat format per membres de la junta directiva de l’entitat que han valorat l’actualitat de la temàtica, la recerca de fons per a la realització del documental, la informació i reflexió que en matèria de drets humans transmet, així com el seu potencial divulgatiu.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Ganan las mujeres casi, un 30 por ciento menos que los hombres

En los últimos 60 años, los países de América Latina han experimentado un fuerte...

Anna Boyé presenta conferencias, talleres y viajes de matriarcados

Como antropóloga y foto-periodista, Anna Boyé a lo largo de los últimos 20 años he...
fabiola_llanos

Sexo – iglesia – aborto – SEXO – PP(j)oder

OPINIÓN Si ya es difícil comenzar cada día con energía (más allá de la dosis...