lunes 15 julio 2024

lunes 15 julio 2024

Compartir

Catalunya: La presidenta de l’ICD al MWC / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

“Tenim el repte d’incrementar la presència de les dones en l’àmbit de les TIC” ha afirmat Teresa M. Pitarch.

Per primer cop a la història del saló el Women4Tech, hi ha hagut un programa especial de conferències i activitats per donar veu i visibilitat a les dones del sector i anar incrementat el seu percentatge i per reflexionar sobre aquests aspecte amb la missió de reduir la bretxa de gènere en la indústria tecnològica.

 

 

tpitarch mWC17

 

Teresa M. Pitarch, ha impartit aquest matí 2 de març a l’Espai de la Generalitat, dins el Mobile World Congress (MWC), la conferència Don@tic sobre les dones en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Catalunya i ha presentat les actuacions i propostes de l’ICD per millorar-ne la situació.

En la seva intervenció ha destacat que: “la població ocupada en el sector TIC ha augmentat 14,2 punts en el darrer trimestre de 2016. Però cal alertar-se per la baixa presència de dones, ja que es perpetua l’ordre patriarcal i la discriminació de la dona en sectors lligats a l’empoderament econòmic. Això, en una societat avançada s’hauria d’eradicar”. Entre d’altres dades ha destacat que el percentatge de dones titulades en enginyeries és una tercera part dels homes, que les preferències en l’elecció de titulacions de les dones continuen sent les ciències socials i jurídiques i les ciències de la salut. I que les noies trien temàtiques d’informàtica i comunicacionsen la FP, en un 2,9% dels casos, i els nois en un 15,6%”. També les dones ocupen llocs de menys responsabilitat en la recerca científica i el desenvolupament tecnològic.

L’ICD té un pla d’actuacions 2016-2019 on: “aquest és un tema present en molts dels seus eixos estratègics”, ha dit Pitarch que també ha afegit: “l’ICD preveu l’impuls als referents d’igualtat a les escoles i la promoció de les vocacions tecnològiques entre les dones; l’organització d’una Cimera de Dones en les TIC; la creació d’una Plataforma impulsora i un Punt de trobada de dones TIC, i potenciar la presència de dones en l’àmbit de la recerca científica i el desenvolupament tecnològic”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mediterrània: Conclusions del V Fòrum Mediterrani de Dones empresàries / La Independent / Notícies gènere

“Fomentant el creixement empresarial de les dones” Més de 200 dones emprenedores i empresàries de...

El Col·legi de Periodistes a la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible Notícia publicada al web del CPC El passat 27 de novembre...

Lectures recomanades: “Dones de Barcelona”

El llibre recull el retrat de 50 dones de Barcelona que van ser populars per...