martes 23 julio 2024

martes 23 julio 2024

Compartir

Catalunya: La cultura ha de tenir perspectiva de Gènere / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

Nuria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones, i l’escriptora MªAngels Cabré han acordat la posada en marxa del Projecte d’intervenció institucional als equipaments públics culturals, per què tinguin en compte a les dones.

 

alt

Després de molts anys de promoure la cultura amb perspectiva de Gènere, per a Cabré, que desenvolupa aquesta tasca a través de l’Observatori Cultural de Gènere (OCG), “es molt important aquesta iniciativa de l’Institut Català de les Dones, per a prop de 50 equipaments culturals públics de Catalunya, participats per la Generalitat de Catalunya i escollits per la seva representativitat cultural i també tenint en compte criteris d’equilibri territorial”.

El proper 19 de febrer de 2019, a les 16 h, a l’Auditori de l’Arts Santa Mònica, Àngels Cabré, presentarà l’informe sobre el Projecte d’intervenció en els equipaments públics culturals per a la integració de la perspectiva de gènere. Les conclusions d’aquest informe serviran de diagnòstic per a la implementació de la Llei d’igualtat en el sector de la cultura i per a la presa de decisions sobre les mesures a emprendre.

En aquesta presentació pública comptarà amb les intervencions de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, i de la directora general de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa.

Per a la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, aquest Projecte d’intervenció en els equipaments públics culturals:  “té l’objectiu de ser un suport per als equipaments culturals per avançar en el compliment de Llei 17/2015 d’igualtat efectiva de dones i homes que determina que cal fer visible l’experiència de les dones i promoure la igualtat en tots els àmbits i nivells de la creació i gestió cultural”. 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

LogoForo Iberoamericano

Amalia Garcia Medina y el Empoderamiento político de la mujer

Foro Iberoamericano: La Mujer en la Administración Pública Las invitadas a impartir Conferencias Magistrales...

Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament 2011

El Consell Executiu ha aprovat , d’aquest dimarts 20 de setembre en la seva reunió...

El Col·legi critica que algunes persones impedissin la feina dels periodistes a la manifestació de diumenge

FLAIX El CPC critica que al final de la manifestació de diumenge, algunes persones impedissin...