domingo 24 septiembre 2023

domingo 24 septiembre 2023

Compartir

Catalunya: Església catòlica rebutja demanar perdó a demanda d’advocades i feministes / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

L’Església Catòlica va rebutjar la demanda que li va fer Feministes de Catalunya que realitzi un pronunciament formal en el qual demanés perdó pels abusos comesos contra nens i nenes als “internats de la por”.

 

iglesia-perdon

“Vam recollir i vam lliurar a l’Arquebisbe, que ens va rebre el 24 de juny passat (als dos periodistes, Pilar Rebaque i jo mateixa, com advocades i membres de FdC), un total de 204 adhesions al manifest en el qual exposàvem el tipus de penalitats sofertes pels menors en els centres que dirigien religiosos i religioses (maltractaments físics i psíquics, abusos sexuals, explotació laboral i pràctiques mèdiques dubtoses)”, va explicar Montserrat Fernández-Garrido, advocada i mediadora per a la dona i la família, i membre de Feministes de Catalunya.

La resposta va ser rebuda fa poc. En un breu mail, l’arquebisbe de Barcelona, Juan de Omella, li respon: “Tractem el tema a la Conferència Episcopal Tarraconense, però no hi va haver consens per fer una declaració en aquest sentit”. Més endavant afegeix: “Ja s’ha dit públicament en entrevistes als mitjans de comunicació que ens fan mal aquests fets i que es demana perdó pels eclesiàstics que han comès aquests abusos. No ens neguem a expressar novament la petició de perdó quan arribi el moment oportú”.

La campanya de recollida d’adhesions a la sol·licitud de comanda de perdó “la vam iniciar després de veure l’esplèndid treball de recerca dels periodistes Montserrat Armengou i Ricard Belis, per a TV3, a través del Documental de ‘Sense Ficció'”, recorda Fernández-Garrido.

Es tracta de “maltractaments físics, psíquics, abusos sexuals, explotació laboral i pràctiques mèdiques dubtoses en els internats en què van estar tancats, perquè les seves mares eren d’esquerres i pobres”, afegeix.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Premio internacional de Periodismo Julio A. Parrado

El premio, convocado por el Sindicato de Periodistas de Andalucía-SPA y la Federación de Sindicatos...

Catalunya: 25N. Actes institucionals

Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones   El conseller de...

Más de 40 asociaciones de mujeres de Madrid exigen el cese del diputado de UPyD, Antonio Cantó

Más de 40 asociaciones de mujeres además de personas a nivel individual han apoyado el...