domingo 23 junio 2024

domingo 23 junio 2024

Compartir

Catalunya: Dos projectes del Departament de Salut han estat guardonats per Diario Médico

El Contracte de Risc compartit en nous fàrmacs i l’Estudi de Nutrició i Risc Cardiovascular a Espanya (ENRICA) són els dos projectes premiats

L’objectiu de l’estudi ENRICA és conèixer millor els factors de risc de les malalties cardiovasculars, que són responsables de prop del 30% de la mortalitat total de Catalunya i facilitar alhora les intervencions de salut pública per reduir l’aparició i millorar el control d’aquestes malalties. L’estudi ha estat desenvolupat pel Departament de Salut, la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid, el Centre de Diagnòstic Biomèdic de l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, Sanofi-Aventis, amb la col·laboració de deu societats científiques relacionades amb el risc cardiovascular.

Per conèixer l’impacte de les malalties cardiovasculars en les dones, hi ha com a referència de treball de recerca – feta des de la perspectiva de gènere – l’estudi Enfermedades Cardiovasculares, coordinat per Susanna Sanz Menéndez de l’Institut d’Estudis de la Salut, Barcelona. En la seva introducció s’afirma que la ciència demostra que les malalties EECCVV són un problema de salut majoritari en la dona. És cert que l’infart agut de miocardi es presenta més frecuentment en els homes d’edat mitjana però n’és l’única excepció.

L’altre projecte premiat, l’Acord de Risc compartit en nous fàrmacs consisiteix en el desenvolupament, per part del departament de Salut i per primer cop a l’estat espanyol d’un programa pilot per introduir en el sistema sanitari públic un nou medicament. Es tracta d’un fàrmac que ja ha estat aprovat i que està indicat per a un tipus molt específic de càncer de pulmó que fins ara no tenia tractament. La novetat rau en el fet que el finançament d’aquest medicament estarà condicionat a la seva efectivitat.

 

.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Manifest d’Intersindical Valenciana per al 25 de novembre

Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Ni mortes, ni callades...

Maribel Nogue

El cuerpo de la mujer como objeto de mercancía

OPINIÓN Es desgraciadamente sabido y probado que a las mujeres se nos ha negado...

Alacant, Castelló i València: MANIFESTACIONS 25 NOVEMBRE 2011, DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Alacant: Concentració a las 19,30, plaça de Calvo Sotelo. Lema: “Cuidado, el machismo mata”....