domingo 01 octubre 2023

domingo 01 octubre 2023

Catalunya: la folgada paritat al Consell de la República / La Independent / Notícies gènere

Les eleccions a l’Assemblea de Representants del Consell per la República tenien un apartat on s´especificava la condició que la majoria de càrrecs electes havien de ser dones. Però només ha calgut ajustar la paritat en el  districte de Sarrià-Sant Gervasi. 

Entre les electes i en els primers llocs, Clara Ponsatí, Laura Borrás i Pilar Calvo (Junts) i  Ona Curto (CUP).  També hi seran la militant i activista històrica Blanca Serra, la coneguda jurista Dolors Feliu o la jove enginyera en telecomunicacions Rosa Maria Figueras, guanyadora a Ciutat Vella-Eixample.

 

    Blanca Serra wikipedia

 Dolors Feliu                                         Blanca Serra

 

El mitjà digital Vilaweb ha publicat un article titulat “Una revolució feminista al Consell per la República?”, on es reflexiona si el sistema d´elecció directe de candidats i candidates facilita les votacions a les dones que shi presenten, superant així resistències i traves pròpies dels partits polítics.

El cert és que candidates i candidats s´han expressat a través de les xarxes socials com han cregut més convenient (aquí caldria analitzar la utilització de les xarxes per part tant d’elegibles com del possible vot de dones i d´homes) i mitjançant la campanya al web del Consell de la República, on hi ha hagut les mateixes oportunitats. Ha estat important l’ús de la innovació ‘Blockchain’, que ha garantit la transparència a les eleccions per a l´assamblea del Consell per la República.

El Consell per la República ha triat la seva assemblea amb un 26% de participació. Dels resultats, a banda que les eleccions al Consell per la República han reforçat el lideratge de l’exili (Clara Ponsatí en segón lloc) i ha confirmat el de la presidenta del Parlament, MH Laura Borràs, cal dir el resultat per a les dones electes ha estat ben positiu, en la banda alta de la paritat entre els 121 membres electes de l’Assemblea de Representants del Consell per la República. Expliquen des del Consell que només en un cas ha estat necessàri fer l´ajustament paritari. 

 

 

Eleccions Consell República

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

¿La libertad de prensa tiene género?

   Foto: Noor Jiménez Abraham    OPINIÓN Empezare con que el fanatismo, del tipo que sea,...

Humberto Robles, autor de “Mujeres de arena”, sobre els feminicidis en Ciudad Juárez

En adonar-me que amb la ficció mai no aconseguiria visibilitzar el veritable horror de Ciudad...

¨Cedaw i Cooperació. Entrevista – Reportatge I. Marta Macia

No hay traducción disponible           Marta Macia Quesada, ha estat directora...