jueves 25 julio 2024

jueves 25 julio 2024

bandera LGTB frontera

Compartir

Bollos en teoria, Vermuts i discussió lesbiana i feminista a Ca la Dona

No hay traducción disponible

 bandera LGTB  frontera

www.frontera.info

Des del passat 29 d’octubre, a partir de la convocatòria de dues sòcies de Ca la Dona i activistes LGTBI, s’han començat a reunir un grup de dones, lesbianes i feministes que creuen en la necessitat de vertebrar un espai de debat polític de lesbianes, dins del feminisme i dins del moviment LGTBI.

Les passades jornades, en les que commemoràvem els 40 anys de feminisme a Catalunya, es va inserir tan sols una taula rodona. No s’havia pensat en un espai propi i no s’havien fet propostes. Aquest fet les va preocupar i la taula va ser “un espai de trobada, retrobades, debat i energies compartides”.

Les organitzadores consideren que “el lesbianisme dins el moviment LGTBI té una visibilitat minsa, inclús la llei per garantir els drets LGTBI, aprovada fa 2 anys, va veure com per quëstions d’una certa visió de la normativa linguística i una manca de sensibilitat política de grups polítics i companys de lluita, va desaparèixer la lesbofòbia del títol, sent invisibilitzada una violència quotidiana i que clarament té connotacions d’odi LGTBIfob però també misògines”. És per això que creuen imprescindible la creació d’un espai de debat en el que recuperar el subjecte polític de les lesbianes.

Bollos en teoria, Vermuts i discussió lesbiana i feminista a Caladona, és el nom amb que van decidir a la darrera reunió de lesbianes feministes en el que es va llegir, debatir i donar voltes a la vigència dels textos clàssics de teoria lesbiana: L’existència lesbiana d’Adrienne Rich i la Mente hetero de Monique Wittig, amb ganes de continuar amb aquesta tasca autoformativa i de pensament lesbià portaran a terme una nova trobada el dissabte 14 de gener del 2017 a les 12 amb l’ànim de començar l’any amb dos textos potents de la Monique Wittig: la poètica política d’El Cos Lesbià (1973) i Algunes paraules sobre El Cos lesbià (1997-2001).

El nom de l’espai vol evidenciar la recuperació d’un espai polític de debat en el que són possibles totes les opinions, però també recull que al final de cada trobada totes les presents fan un vermut -amb les aportacions de les dones assistents- en el que segueixen fent tertúlia sobre el contingut de la reunió des d’una perspectiva més relacional i lúdica.

 

 

 

LGTB Ca la Dona

 

Per més informació podeu contactar amb Ca la Dona: info@caladona.org

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

8M: Quiz Game, Memorial democratic

...

Les infeccions de COVID-19 augmenten un 52% en un mes

Altament probable que l'augment sigui molt més gran, va afirmar el portaveu de l'OMS en...

La prohibición de los anuncios de contactos genera nuevos desacuerdos entre entidades abolicionistas y prorregulación

Más de cinco años después de la creación de la Comisión de Estudio de la...