sábado 13 julio 2024

sábado 13 julio 2024

Compartir

Benestar i Família implica el sector privat en la lluita contra la violència masclista

Es tracta de la difusió de la Línia d’atenció a les dones en siuació de violencia masclista 900900120 endegada recentment per l’Institut Català de les Dones (ICD)

La consellera de Benestar i Familia, Neus Munté, s’ha reunit amb la Comissió Nacional per a una intervenció coordinada contra la violencia masclista on ha informat de les nombroses adhesions d’empreses privades a la campanya de divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900900120. L’objectiu d’aquesta iniciativa és incrementar el coneixement de la Línia 900900120 entre les dones que puguin necessitar els seus serveis a través de la distribució estratègica de cartells i adhesius en els establiments públics de les empreses col·laboradores.

Les empreses i organismes del sector privat que s’han sumat a aquesta campanya són: PIMEC (patronal de petites i mitjanes empreses i autònoms), Caprabo, Carrefour, Bonpreu, ârea de Guissona, Conum, EL Corte Inglés, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn i els Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació a Catalunya.

La Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista és el màxim òrgan de coordinació institucional en la lluita contra la violència masclista. El seu objectiu és impulsar, fer el seguiment i avaluar les actuacions en aquest camp que duu a terme la Generalitat. Participen en aquesta comissió representants d’una seixantena d’organismes de la Generalitat, institucions, organitzacions socials i professionals.

La Comissió té constituïts els següents 5 grups de treball:Grup de treball per a l’abordatge de la violència a l’àmbit laboral; Grup de treball per a l’abordatge de la violència sexual;Grup de treball de seguiment tècnic integral per a una intervenció coordinada contra la violència masclista; Grup de treball per a l’abordatge de situacions de tràfic amb finalitat d’explotació sexual;  i Grup de treball per a l’abordatge de la mutilació genital femenina.


Línia 900900120

Aquesta línia és el primer recurs on les dones poden trucar de forma anònima i expressar la situació viscuda (en molts casos per primera vegada) i on se’ls ofereix una derivació el més acompanyada possible als serveis més adients de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d’emergències policials i de salut. En aquest servei un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina atenen les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència contra les dones.


Abusos entre la població jove

En el mateix acte, la presidenta de l’ICD, Montse Gatell, ha posat l’accent en la importància de la prevenció de les relacions abusives entre la població jove i les actuacions que s’estan fent en aquesta direcció a través de la formació a professionals. Gatell ha explicat que “la capacitació dels i les professionals que treballen o treballaran amb joves és una estratègia altament interessant i efectiva ja que garanteix que poden prevenir situacions de relacions abusives al llarg de l’exercici de tota la seva carrera professional i en totes i cadascuna de les seves inteervencions”.

La presidenta de l’ICD ha explicat que s’ha ampliat el tipus de professional que es forma en prevenció de relacions abusives i que s’han realitzat cursos de capacitació en aquest camp als i les professionals del Programa Salut i Escola (personal d’infermeria i professional implicat), així com amb educadors i educadores de Centres educatius de Justícia Juvenil. També ha anunciat que e3stà previst millorar les competències en aquest àmbit dels i les professionals que fan o podrien fer intervenció directa amb adolescents en situació de violència masclista. Totes aquestes formacions es realitzen en el marc del programa: “Estimar no fa mal. Viu un amor lliure de violència”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La alianza feminismo y ecologismo, clave en la lucha contra el cambio climático

Tanto en la COP25 como en el conjunto de actos, talleres, conferencias y movilizaciones...

Manifest d’Intersindical Valenciana per al 25 de novembre

Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Ni mortes, ni callades...

Medalla llena de respeto y afecto por Antonina Rodrigo

Escrito pronunciado en el Saló de Cent del Ayuntamiento de Barcelona el 2 de...