Les violències masclistes són el resultat més greu i esfereïdor de la desigualtat que origina el patriarcat. Un patriarcat que s’adoba en unes relacions socials de gènere basades en l’abús de poder i la violència envers les dones de totes les edats, orígens i condicions socials pel fet de ser dones.
Cada cop que ens assabentem d’una violació, de l’assassinat d’una dona, o de les criatures, o de com actua la justícia patriarcal, sentim dolor i sortim al carrer per exigir l’esforç que calgui per posar fi a aquest flagell social i, també, per justícia.
És indignant que davant dels feminicidis no hi hagi més contundència en les respostes.
manifest del 25 de novembre de 2019: ‘Contra les violències masclistes, sindicat feminista’
cartell del 25 de novembre de 2019: ‘Contra les violències masclistes, sindicat feminista’
Actes centrals del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones i les Criatures
— A la Via Laietana: lectura del manifest i presentació de la Rossy, la capgrossa feminista de CCOO del Barcelonès.
— A la plaça del Rei: acte en reconeixement i record de les víctimes de violència masclista i de les víctimes d’assetjament sexual i per raó de sexe en l’àmbit laboral.
14.00 h Dinar de carmanyola a la seu de CCOO (sales 11, 12 i 13).
15.00 h A la sala d’actes de CCOO de Catalunya: projecció del llargmetratge documental ‘Sands of silence: waves of courage’ (Arenes de silenci: onades de valor).
Es tracta d’un colpidor documental que trenca el silenci de l’abús i la violència sexual més enllà del trist i conegut extrem de l’espectre que suposen el tràfic de dones i nenes, i els feminicidis.
Després de l’emissió del documental, podrem intercanviar impressions amb Chelo Álvarez-Stehle, productora, realitzadora i guionista.
18.30 h Manifestació del 25-N, amb el lema “Contra les violències masclistes, autoorganització feminista”, als jardinets de Gràcia.
Punt de trobada de CCOO: Palau Robert.