domingo 01 octubre 2023

domingo 01 octubre 2023

Barcelona: Novembre Vaca vol enderrocar Murs amb el Teatre / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

Novembre Vaca celebra 20 edicions enderrocant murs. A partir del 20 de novembre, el festival anual de dones creadores reuneix diferents propostes amb la caiguda del mur de Berlín com a fil conductor i una ferma aposta per la interculturalitat comandada per les dones.

 

 alt

 

Els Teatres de l’Espai Francesca Bonnemaison es tornen a engalanar per a la celebració del Novembre Vaca, la cita anual de les creadores escèniques que s’apleguen sota Projecte Vaca. Enguany celebren la vintena edició del Novembre Vaca i, coincidint amb els 30 anys de la caiguda del Mur de Berlín, han triat aquest fil conductor del festival (*): “Apostem per trencar els nombrosos murs que encara existeixen a la nostra societat. Murs de masclisme, d’intolerància, d’incomprensió i de por. Nosaltres creiem que les dones creadores presenten alternatives perquè hem d’enderrocar encara molts murs”, ens explica una de les organitzadores.

 

alt

 

Des del 20 de novembre fins el 13 de desembre han programat diverses propostes com xerrades, tallers, performances i espectacles teatrals.

Inicien Novembre Vaca amb el documental Uterus Mundi el 20 de novembre. Seguixen el dijous 21 i e divendres 22 amb De amor y otras cuestiones, si es que las hay, un espectacle d’humor fresc sobre l’amor i la tecnologia.

I novament el dimarts 26 de novembre, han invitat a la mestra de creativitat, Marga Iñiguez, que tants i tants tallers va desenvolupar amb “les Vaques”, des de fa molt anys. Ella oferirà la xerrada La Creativitat, un dret, una urgència a l’Institut del Teatre.

 

alt

 

 

El controvertit tema dels ventres de lloguer es tractarà a “Se alquila: Vientre de mar feliz , el divendres 29 i Dissabte 30. 

I com en altres edicions hi haurà la Mostra laboratori, el dijous 5 de desembre, que explorarà els murs que ens han estat imposats i dels que ens hem creat nosaltres mateixes.

Somalè, el 12 de desembre, presenta una performance sobre la respiració conscient. I per finalitzar, Poesia Paliativa tancarà Novembre Vaca el 13 de desembre amb una proposta balsàmica d’humor i tendresa (mireu la Programació).

 

(*) Projete Vaca Projecte VACA és una associació de creadores escèniques constituïda l’any 1998 amb voluntat de potenciar la incidència de les dones creadores en tots els nivells del sector professional. Duen a terme una tasca permanent d’investigació, experimentació i producció en l’àmbit de la creació escènica. Per fer-se VACA només cal ser dona, professional en actiu i viure i treballar a Catalunya.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Parir en tiempos de COVID-19, la incertidumbre

     En los próximos tres meses, 537 mil mujeres habrán que parir en México...

Conferència Magistral de Marcela Lagarde

Font: Producciones y Milagros Agrupación Feminista A.C.   {vimeo width=”300″ height=”240″}28012800{/vimeo}   Els convidem a...

PRODUCCIÓN: 1325 Exposición (Colombia)

1325. Al principio fue la  Palabra (Colombia)   Mujeres para la resolución pacífica de conflictos> Producción:...