lunes 29 mayo 2023

lunes 29 mayo 2023

Compartir

Barcelona: neix un nou espai audiovisual a la xarxa, ‘L’Alternativa TV’ / La Independent / Notícies Gènere

 

Diverses entitats del món del periodisme posen en marxa un espai de televisió i ràdio compartit sota el nom L’Alternativa TV. El projecte neix amb la voluntat de ser una plataforma audiovisual i multimèdia per internet que doni més visibilitat a iniciatives ja existents i que serveixi per explorar noves fórmules a la xarxa.

 

 

 

Les entitats promotores son: l’associació Sicom.cat, solidaritat i comunicació, la cooperativa que edita Alternativas Económicas, la Fundació Periodisme Plural (Catalunyaplural.cat/eldiario.es i El Diari de l’Educació), la revista Mongolia i el col·lectiu La Llamborda. La iniciativa compta amb el suport de la Facultat de Ciències d ela Comunicació de la UAB I la implicació del col·lectiu d’estudiants La Columna (Lacolumna.cat).

La presentació d’aquesta iniciativa coincideix amb l’aniversari de La Llamborda, el programa de debats que ha obert camí en la televisió per internet. El proper diumenge 8 de febrer de 2015, La Llamborda realitzarà un programa especial amb la presència de molts dels convidats i convidades dels primers dotze programes.

El nou programa de L’Alternativa TV neix el proper dimarts dia 10 de febrer als estudis de la Facultat de Ciències de Comunicació de la UAB. Amb el mateix nom que el nou espai audiovisual (L’Alternativa), el programa parlarà de temes d’actualitat a partir d’entrevistes en profunditat i debats protagonitzats per persones que coneixen a fons el tema tractat. I permetrà al públic, essencialment format per estudiantat, implicar-se en el debat i proposar temes per desenvolupar en el futur. El programa, presentat per Frederic Pahisa, s’emetrà cada quinze dies en directe pel canal de TV de la UAB i posteriorment podrà veure’s en els portals d’internet de tots els mitjans que hi participen, com ara a La Llamborda.

L’Alternativa TV està oberta a acollir totes aquelles iniciatives i mitjans que comparteixin els mateixos valors d’un periodisme compromès amb la ciutadania, crític, independent, lliure i que fomenti el debat democràtic. En aquest sentit, el Grup de Diaris Digitals de Catalunya (GDDC), que agrupa més de vint mitjans de tot Catalunya, estudia la possibilitat d’afegir-se a la iniciativa.

L’Alternativa TV s’ha presentat  aquest 5 de febrer al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

 

  

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Convocatòria: Mujeres Artistas por la Paz y la Igualdad en Oriente Medio, “por una constitución escrita en femenino”

Esther Vivas

Barcelona, epicentro del cambio

COMUNICAT: ACUERDOS Y COMPROMISOS DEL PRIMER ENCUENTRO NACIONAL DE PERIODISTAS CAPACITADORES