jueves 18 julio 2024

jueves 18 julio 2024

Compartir

Barcelona: Divadams celebren el 8 de març amb un concert de jazz / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

Les components del grup musical Divadams van decidir fer un concert, “Poesia en Jazz”, el mateix dimecres Dia Internacional de les dones. Oferiran un espectacle especial en dues parts, que s’iniciarà a l les 21,30 i acabarà a les 11 de la nit. Un concert que vol ser un homenatge especial  a les dones(*) Amb les seves cançons i composicions de reconegudes poetesses catalanes.

 

alt

En els seus concerts les tres cantants del grup, Loni Geest, Araceli Aiguaviva i Laia Porta, ofereixen unes interpretacions d’alt nivell, jugant amb diverses modulacions de veus, i combinen a la perfecció amb el virtuosisme de Peter Lemberg a la guitarra espanyola. Les seves cançons es posen al servei dels poemes escollits i arriben a emocionar tant pel seu contingut com per la manera d’interpretar-les. Totes les cançons tenen molta força. 

Lemberg va mostrar el seu art amb la guitarra espanyola i cal destacar que una de les composicions és seva. Però les composicions i arranjaments són sobretot el resultat de la creativitat de Geest, i de la feina conjunta del grup. L’harmonia de l’espectacle i una interpretació acurada, que pot emocionar a tothom, inclús quan en una de les seves cançons només reciten.

Al mes de febrer van tenir molt d’êxit amb els seus concerts a El Molino, i a la Galeria Ignacio de Lasaletta (el video d’una de les cançons).

Divadams és un grup consolidat amb molts anys d’experiència. I amb “García Lorca: Paisajes de Jazz”, el disc que van gravar fa uns anys sobre poesia de Lorca, van treballar unint les seves dos passions: la poesia i el jazz. Durant el 2016 el grup amb la incorporació de la nova cantant Laia Porta, van crear “Poesia en Jazz”, i han aconseguit un repertori molt destacable de cançons basades en poesia catalana, aplicant-les el llenguatge del jazz.

Les composicions i arranjaments són de Loni Geest. La selecció dels poemes, tenen molt a veure amb les cantants, sigui per relació o per passió.  

Les poetes musicats són: Montserrat Abelló, Rosa Leveroni, Josefa Contijoch, Marta Pessarodona, Olga Xirinacs, Dolors Miquel, Maria-Mercè Marçal, Enric Casasses, Joan Margarit, Salvador Espriu, Joan Salvat-Papasseit, Josep Carner, Maria del Mar Bonet i Raimon.

(*) Milano Coctail Bar.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Victòria

OPINIÓN Mientras escribía estas líneas —la victoria siempre en el horizonte—, una palabra, dos,...

Mujer lesbiana y envejecimiento: violencias ocultas

La relación entre homosexualidad y vejez articula diversos elementos: por un lado,la pervivencia de...

La Cooperación catalana al Desarrollo ya tiene una política pública de enfoque de Género

Las directrices son fruto de un proceso de trabajo entre todas las instituciones y organizaciones...