sábado 13 julio 2024

sábado 13 julio 2024

Barcelona: Ahed Tamimi, símbol de la resistència Palestina / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

Avui dia 27 l’activista Ahed Tamimi, símbol de la resistència Palestina, té previst visitar barcelona Barcelona després d’una gira per diferents ciutats de l’Estat Espanyol, ha estat convidada per diversos grups polítics. L’acte a Barcelona té previst celebrar-se a La Jove Fontana i està organitzat per entitats que estan donant suport al poble Palestí a través de diferents Plataformes i on es parlarà sobre la situació dels menors a les presons israelianes ..

 

palestina-480x240

 

 

Ahed Tamimi, va ser empresonada amb la seva mare, el seu delicte va ser, bufetejar un soldat israelià que havia entrat al pati de casa seva a Nabi Saleh, en l’ocupada Cisjordània, després que un militar disparés al seu cosí de 15 anys a poca distància. El seu cosí va sobreviure, però van haver de treure-li massa encefàlica desfigurant la cara ..
Tamimi, ha estat contundent davant els mitjans de comunicació “El meu missatge als espanyols és que donin suport a la causa Palestina i facin boicot a Israel en referència a la campanya Boicot, Desinversions i Sancions que a nivell mundial s’estan fent des de la (BDS).

El Congrés dels Diputats, en concret el intergrup parlamentari d’amistat amb Palestina, de la mà de l’associació internacional Unadikum, han rebut a la jove activista, que s’ha convertit en un símbol. Les imatges bufetejant a un soldat israelià armat fins a les dents per expulsar-lo del  seu pati, van aparèixer en tots els mitjans i van posar el conflicte Palestí a primera línia mediàtica.

L’activista palestina, acompanyada pels seus pares en la trobada amb els mitjans a València, ha explicat que “la primera causa (del conflicte) està a Europa per crear l’estat d’Israel sobre la terra palestina”. Segons considera, el seu poble “està pagant el preu de l’holocaust” sense tenir “la culpa” i els països europeus són còmplices.
També ha explicat que estudiés dret Internacional per defensar la causa del seu poble, i s’ha pronunciat en contra que se celebri Eurovisió a Israel, previst per 2019, argumentant que “No estem d’acord amb que se celebri a Palestina perquè el considerem un suport a Israel”, ha dit la jove.

Al gener, un altre cosí de la jove de 17 anys d’edat, va morir en rebre un tret d’un soldat israelià. Anteriorment l’Exèrcit també va matar a Mustafa i a Rushdi, el seu cosí i oncle. Possiblement aquesta tragèdia familiar, i la manca de sortida hagi empès a la jove a aquestes postures de resistència, veient-les com a única alternativa possible, sense importar-li les conseqüències personals a les quals s’hagi d’enfrontar per això, de moment havia estat condemnada a cadena perpètua ..

Unes frases que llanço als mitjans, van ser “« No us poseu tristos per nosaltres, som lluitadors »,« Si vivim amb tristesa, no podrem avançar i sense lluita no podem alliberar-nos de l’ocupació. Encara aparentemos això, no oblidem als nostres caiguts, però no necessitem una mirada de llàstima, necessitem suport »” Els Palestins només plorem pels gasos lacrimògens “.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

merce-otero-perfil

D’On the road a Nomadland

OPINIÓ Estem encara amb les restriccions de la pandèmia que ens obliguen a no...

A modo de resumen

EDITORIAL No hace todavía un mes de cuando La Independent y con motivo del 25...

La taula més gran del món organitzada per dones: WO+MEN’S… /La Independent/Noticiés gènere

El fòrum WO+MEN’S Progress estrenarà el proper dimecres 15 de maig “la Taula Rodona Més...