viernes 09 junio 2023

viernes 09 junio 2023

Compartir

Barcelona: Acte de Reconeixement a Victòria Sau / La Independent / Notícies Gènere

 

Victòria Sau Sánchez (1930-2013)

 

Les feministas, amigues i companyes de Victòria Sau, han organitzat un acte*, el dia 21 de febrer, de reconeixement on expressar el record, l’admiració i la gratitud per la seva vida i la seva obra.

Es celebrarà el seu feminisme vital, intel·lectual i militant des de les diferents aportacions i sensibilitats que han abraçat les contribucions fetes al llarg de la seva vida en molts i diferents àmbits.

Com a exemple del saber de Victòria Sau, l’actualitat del seu Diccionario ideológico feminista (1981) que comença per l’entrada “Aborto” i diu:” Es obvio que mientras prosiga el paradigma patriarcal, el cuerpo –y por lo tanto el deseo, la personalidad, la vida en su conjunto- de las mujeres seguirá, en mayor o menor medida, enajenado. Y en consecuencia la sociedad entera.”

Va ser una de les figures més rellevants del feminisme  d’aquest país, una gran pensadora, lluïda i un referent. Són importants i necessàries les seves aportacions sobre la divisió sexual del treball, la maternitat,i  el patriarcat.

Sau, es va dedicar a qüestionar els fonaments del sistema patriarcal, creant bases noves per analitzar d’una manera més global i innovadora. Fou una brillant escriptora, conferenciant i professora.

 

*Organitzat per Ca la Dona i dones properes a Victòria Sau. Col·laboren: Llibreria Pròleg, CAPS, Tamaia, Xarxa Feminista i Xarxa de Dones per la Salut.

21 de febrer, 19h a l’Auditori de l’espai Francesca Bonnemaison

 

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Demarcación de Barcelona: Se presenta la campaña “No es No” / La Independent / Notícies gènere

Representants dels partits polítics expliquen els seus programes a les dones amb discapacitats

Catalunya: Dolors Aleu, una dona pionera en el seu temps /La Independent / Notícies gènere