jueves 30 mayo 2024

jueves 30 mayo 2024

Compartir

Banya d’Àfrica: La sequera avança mentre 13 milions de persones pateixen gana

Per Redacció SEM-ONU

Castigades Etiòpia, Kenya i Somàlia a causa de la gran sequera a la regió, crida l’ agència humanitària de l’ONU a actuar immediatament per assistir la població. L’agència humanitària de l’ONU ha advertit que si no s’actua immediatament per assistir a aquesta població, el món serà testimoni d’una crisi humanitària de grans dimensions, com la que va passar el 2011, quan 250.000 persones van morir de gana a Somàlia

En aquest context, el PMA va instar la comunitat internacional de donants a reunir 327 milions de dòlars per finançar el seu Pla Regional de Resposta a la Sequera en el cuerno d’Àfrica, que busca atendre les necessitats més urgents de 4,5 milions de persones durant els propers sis mesos.

El Pla també té la intenció d’ajudar les comunitats, enfortint-les perquè augmentin la resiliència als impactes climàtics extrems.

Africa 2

El director regional de l’Oficina del PMA per a l’Àfrica Oriental va assenyalar que les collites s’arruïnen, el bestiar es mor i la gana augmenta a mesura que les sequeres recurrents afecten a aquesta zona d’Àfrica.

“La situació requereix una acció humanitària immediata i un suport constant per desenvolupar la resiliència de les comunitats per al futur”, va recalcar Michael Dunford.

Tres anys sense pluges i pronòstics ombrívols

La sequera s’ha instal·lat en aquesta regió africana després de tres temporades consecutives de escassa precipitació que van delmar els cultius i el bestiar dels que viu la població.

La manca d’aigua i pastures està forçant les famílies a abandonar casa seva, cosa que ha provocat nombrosos conflictes entre les comunitats.

L’organisme de l’ONU va destacar que els pronòstics meteorològics són lúgubres quant a la quantitat de pluges que es pot esperar, de manera que les terribles condicions humanitàries que ja pateixen les famílies podrien empitjorar els propers mesos.

Africa dos bis

Les comunitats de pastoreig i agricultura del sud i sud-est d’Etiòpia, el sud-est i nord de Kenya i el centre-sud de Somàlia han estat les més afectades.

El PMA va explicar que, per si no n’hi hagués prou, l’alça de preus en els aliments bàsics, la inflació i la baixa demanda de mà d’obra agrícola aguditzen els efectes devastadors de la sequera en soscavar encara més la capacitat de les famílies per adquirir aliments.

Les taxes de desnutrició també segueixen sent altes a tota la regió i podrien accentuar-se si no es prenen mesures d’emergència, va alertar.

El Programa Mundial d’Aliments brinda assistència alimentària i nutricional als tres països afectats per la sequera a les comunitats més vulnerables.

Així mateix, atorga subvencions en efectiu i assegurances que ajuden les famílies a comprar aliments per mantenir viu el bestiar que els dóna suport o que les compensa per les pèrdues.

Etiòpia

El PMA estima que 5,7 milions de persones necessiten assistència alimentària a Etiòpia. L’objectiu de l’agència és donar suport a 2,9 milions a la regió de Somali, donant tractament nutricional a 585.000 nens i mares desnodrides i brindant tractament preventiu contra la desnutrició a 89 mil famílies amb nens petits.

Aquesta intervenció d’emergència es complementarà amb l’expansió de les microassegurances per a uns 18.000 pastors en risc.

Africa 3

A més, el PMA intentarà sumar 50 mil nens al seu programa d’aliments escolars, que actualment arriba a 87 mil menors a 254 escoles en altres regions afectades per la sequera.

Kenya

El govern nacional kenià va declarar emergència nacional per sequera el setembre de l’any passat i es calcula que les persones que requereixen assistència arriben a 2,8 milions. El PMA té la meta de socórrer amb aliments més de 890.000 persones a les zones més necessitades.

També ampliarà els programes de prevenció i tractament de la desnutrició per a dones i nens, i estendrà el suport de microassegurances als petits agricultors.

Somàlia

El nombre de persones amb inseguretat alimentària aguda a Somàlia podria pujar de 3,5 milions a 4,6 milions entre el febrer i el maig del 2022 si no s’intervé amb assistència humanitària.

El PMA planeja expandir les seves operacions per assolir 600.000 persones més el primer semestre d’aquest any, per arribar així a un total de prop de 2,5 milions.

L’agència distribuirà suport nutricional a dones i nens i continuarà els seus programes de mitjans de subsistència, resiliència i sistemes alimentaris per enfortir els somalis vulnerables davant de la sequera i altres crisis de llarg termini. 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cataluña: Manifestación 18F para la acogida de personas refugiadas y migrantes / La Independent / Noticias Género

La Campaña’Casa Nostra, casa Vostra’, nace con el apoyo de un grupo de personas que...

Barcelona: MÁSTER OFICIAL Preinscripción abierta para el Máster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals (CRIC) / La Independent / Notícies gènere

Máster oficial Se abre la preinscripción para el próximo curso 2015-2016 del Máster oficial...

Europa: Los Verdes europeos apoyan medidas contra los ataques de Trump a los derechos de las mujeres / La Independent / Noticias género

El grupo de los Verdes / ALE en el Parlamento Europeo ha apoyado la iniciativa...