jueves 30 mayo 2024

jueves 30 mayo 2024

Compartir

Anna Bosch Pareras “Pensant el meu poble”

L’ alcalde del Figarò, Manel Garcia, ha escrit una petita publicació que duu aquest títol, és tracta d’un recull d’articles i pensaments de la figaronina Anna Bosch, (1950-2009).

Del seu perfil biogràfic ressalta que l’Anna Bosch va ser la primera alcaldessa democràtica de Mollet del Vallès entre 1979 i 1983 amb la formació política del PSUC, on va ingressar a l’any 1972 provinent del moviment sindical i de l’Assemblea de Catalunya del Vallès Oriental. Bosch, es va llicenciar en Geografia i Història a la UAB.

Va realitzar el Master d’Estudis de les Dones de la UB, Va pertànyer al col·lectiu ecofeministe Les Petres de Ca la Dona , les seves reflexions han estat publicades al llibre “Malabaristes de la vida” 

Va tenir sempre una gran vocació política que es va concretar en un compromís amb el moviment feminista. Els darrers anys de la seva vida va patir una malaltia progressiva incurable que li va permetre envoltar-se d’un cercle familiar i de gent amiga del Figaró per reflexionar i debatre temes d’actualitat a l’entorn de les activitats socials i polítiques del poble. Així van engegar processos d’actuacions locals participatius que es van concretar en un Reglament de Participació Ciutadana per garantir el debat comunitari continuat .  

Va ser una ciutadana singular del Figaró, per aquest motiu i tenint en compte la seva trajectòria personal i la seva gran contribució a la comunitat figaronenca, el Ple de l’Ajuntament de Figaró-Montmany desprès de la seva mort la nit de Reis de l’any 2009, acordà:  

-Reconèixer la figura de l’Anna Bosch Pareras, fent memòria de la seva activitat, el seu compromís social i polític i difonent el seu pensament i la seva obra.

-Organitzar un acte públic d’homenatge a l’Anna Bosch Pareras d’acord amb la voluntat dels seus familiars i amics, amb la implicació de la Comissió de Seguiment de l’Agenda 21, les entitats del poble i totes aquelles persones i col?lectius que hi vulguin participar.

-Anomenar la futura plaça del Nou Casino “Plaça Anna Bosch Pareras”. i situar a l’esmentada plaça, d’acord amb la seva expressa voluntat, un element distintiu de reconeixement a la pagesia i els bosquerols del Figaró.

Així, coincidint amb la inauguració de la plaça s’edita i es difon aquesta petita publicació, que de modesta només te l’edició, perquè el text, pensaments i escrits de l’Anna Bosch,  recollits de forma ordenada, són autèntics tresors de pensament inèdit, amb indicis que les dones poden aportar models alternatius de fer política, basats en la reflexió, el debat i el diàleg sincer, apostant sempre, tossudament, per la participació comunitària

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Ni transgènics ni pesticides

El dia 26 de maig es va celebrar a nivell internacional, una marxa contra la...

Barcelona: Marea rosa per conscienciar sobre el càncer de mama

Al voltant de 32.000 dones han participat a la Cursa de la Dona celebrada diumenge...
Indigenas

Centreamèrica – Mèxic: “Notimia”, Agència de Notícies de dones indígenes i afrodescendents / La Independent / Notícies Gènere

A través d’un grup de dones de Centreamèrica i Mèxic, s’ha llançat el portal...