Dimarts 27 febrer 2024

Dimarts 27 febrer 2024

Compartir

Anna Bosch Pareras “Pensant el meu poble”

L’ alcalde del Figarò, Manel Garcia, ha escrit una petita publicació que duu aquest títol, és tracta d’un recull d’articles i pensaments de la figaronina Anna Bosch, (1950-2009).

Del seu perfil biogràfic ressalta que l’Anna Bosch va ser la primera alcaldessa democràtica de Mollet del Vallès entre 1979 i 1983 amb la formació política del PSUC, on va ingressar a l’any 1972 provinent del moviment sindical i de l’Assemblea de Catalunya del Vallès Oriental. Bosch, es va llicenciar en Geografia i Història a la UAB.

Va realitzar el Master d’Estudis de les Dones de la UB, Va pertànyer al col·lectiu ecofeministe Les Petres de Ca la Dona , les seves reflexions han estat publicades al llibre “Malabaristes de la vida” 

Va tenir sempre una gran vocació política que es va concretar en un compromís amb el moviment feminista. Els darrers anys de la seva vida va patir una malaltia progressiva incurable que li va permetre envoltar-se d’un cercle familiar i de gent amiga del Figaró per reflexionar i debatre temes d’actualitat a l’entorn de les activitats socials i polítiques del poble. Així van engegar processos d’actuacions locals participatius que es van concretar en un Reglament de Participació Ciutadana per garantir el debat comunitari continuat .  

Va ser una ciutadana singular del Figaró, per aquest motiu i tenint en compte la seva trajectòria personal i la seva gran contribució a la comunitat figaronenca, el Ple de l’Ajuntament de Figaró-Montmany desprès de la seva mort la nit de Reis de l’any 2009, acordà:  

-Reconèixer la figura de l’Anna Bosch Pareras, fent memòria de la seva activitat, el seu compromís social i polític i difonent el seu pensament i la seva obra.

-Organitzar un acte públic d’homenatge a l’Anna Bosch Pareras d’acord amb la voluntat dels seus familiars i amics, amb la implicació de la Comissió de Seguiment de l’Agenda 21, les entitats del poble i totes aquelles persones i col?lectius que hi vulguin participar.

-Anomenar la futura plaça del Nou Casino “Plaça Anna Bosch Pareras”. i situar a l’esmentada plaça, d’acord amb la seva expressa voluntat, un element distintiu de reconeixement a la pagesia i els bosquerols del Figaró.

Així, coincidint amb la inauguració de la plaça s’edita i es difon aquesta petita publicació, que de modesta només te l’edició, perquè el text, pensaments i escrits de l’Anna Bosch,  recollits de forma ordenada, són autèntics tresors de pensament inèdit, amb indicis que les dones poden aportar models alternatius de fer política, basats en la reflexió, el debat i el diàleg sincer, apostant sempre, tossudament, per la participació comunitària

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

MANIFEST EN DEFENSA DE LA SALUT DE TOTES LES PERSONES DE CATALUNYA

En temps de crisi, més atenció primària. 100 dies després de la constitució del nou...

Què en pensa… Montse Cardona. Ajuda en Acció Catalunya i Balears

La pobresa té moltes cares, però majoritàriament és femenina          – Com...

¡Guerra nunca más! ¡¡Paz Ya!! Colombia, 6 de Octubre de 2016.

Nos convoca el amor por nuestro país y por quienes han sufrido la guerra; creemos...