L’Associació Stop Violències d’Andorra fa temps que reivindica la situaciò de desemparament en la qual és troben les dones andorranes, especialment pel que fa a la violència masclista.
El passat 28 de setembre per primer cop a Barcelona a la Plaça Sant Jaume, al final de la manifestació en contra de la penalització de l’Avortament, dues miembras de l’associació, van participar amb la lectura d’un comunicat deixant clar, la necessitat de l’ soporte extern per a canviar la situaciò al coprincipat, pel que fa a la violència masclista, institucionalitzada i social, així com al tema de l’Avortament.
A Andorra quasi no hi ha estadístiques sobre violència masclista i els que apareixen, és classifiquen com a casos d’violència familiar i / o conjugal. La quantitat que Inverteix el país en aquest tema és de 83.728, 52 euros. La majoria d Sentències són favorables als maltractadors i, fins i tot, és falla que la dona hagi de pagar mensualment la manutenció dels els fills comuns.
d’Altra banda, any rere any, les qui volen avortar han de marxar a França o Espanya perque l’Avortament és penat amb fins a tres anys de presó. Tot plegat, a més, agreujat per l’aillament social i geogràfic de les ciutadanes andorranes que intentin canviar l’ordre estàtic establert.
Des de la manifestació del 28 de setembre fins avui, els feministes andorranes han engegat una recollida de signatures per demanar la despenalització de l’avortament en els tres supósits bàsics. El total de signatures se’enviaran per carta certificada al Consell d’Europa: Grevio i Cedaw, perque a els polítics de Andorra siguin pressionats. També van llegir un manifest a Tarragona en la manifestació contra les Violències Machistas el 5N pasado.
Realitzaran un taller a la Cuina de l’Espai Francesca Bonnemaison, el proper divendres 18 de novembre, dins de les activitats de la XII Fòrum contra les Violències Masclistes.