miércoles 17 julio 2024

miércoles 17 julio 2024

Compartir

Estat Espanyol: ‘Hotel Explotació, les kellys’, de Georgina Cisquella, al #FestivalRenoirDocumentales / La Independent / Notícies Gènere

Cinemes Renoir organitza des que va començar l’aïllament festivals setmanals, dins de la iniciativa #JoEmQuedoCasa #YoMeQuedoEnCasa. Després dels dedicats a Chaplin, el cinema mut d’avantguarda, el cinema espanyol i les webseries, li arriba el torn al cinema documental. Aquesta setmana s’obre amb ‘Hotel explotació, les kellys’, de Georgina Cisquella.

  

  

La pel·lícula és un homenatge a totes les dones treballadores en serveis de neteja avui, en la crisi del coronavirus.

Més de dues-centes mil dones treballen com a cambreres de pis a Espanya, però són tan fonamentals com invisibles en el sector de l’hostaleria. Fa dos anys, l’octubre de 2016, les Kellys (les que netegen els hotels) van decidir organitzar-se per reclamar els seus drets. Han estat víctimes de l’externalització i moltes d’elles s’han quedat fora de les plantilles dels hotels, sense drets i exposades a l’acomiadament quan estan de baixa.

“Vaig conèixer Les Kellys a Barcelona. Un petit grup de dones que quan sortien de treballar exhaustes després de netejar més de 20 habitacions, es reunien un cop a la setmana en un petit local de Sants. Estaven connectades amb altres cambreres de pis de Madrid, Benidorm, Palma de Mallorca, Lanzarote i Fuerteventura”, explica la directora.

“Van començar compartint els seus problemes a Internet, i això els va portar a crear la seva Associació. Volien ser visibles. Qui pensa en les cambreres de pis? Ni les veiem. En temps de precarietat laboral, que afecta sens dubte a molts col·lectius, considero que les Kellys exemplifiquen aquesta situació en grau màxim. Són en un 97% dones, mal pagades, nombroses immigrants i exposades a l’acomiadament”.

Georgina Cisquella i el seu equip han seguit durant un any a aquestes dones per explicar a ‘Hotel Explotació: Les Kellys’ la història d’una baralla per empoderar-se i recuperar la dignitat.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Exposiciò Col·lectiva d’art. Dia Internacional de la Dona: Les Dones Fan Art

No hay traducción disponible Institut Catala de Les Dones

...
Macu Gimeno

Ser dona i sobreviure als hoolingans

No hay traducción disponible OPINIÓ Fa uns dies va arribar al meu correu la denúncia...

Valoración de puestos de trabajo con perspectiva de género

Elaborada una Herramienta de Valoración de Puestos de Trabajo para identificar y visibilizar las diferencias...