jueves 30 mayo 2024

jueves 30 mayo 2024

Compartir

Catalunya: La cultura ha de tenir perspectiva de Gènere / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

Nuria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones, i l’escriptora MªAngels Cabré han acordat la posada en marxa del Projecte d’intervenció institucional als equipaments públics culturals, per què tinguin en compte a les dones.

 

alt

Després de molts anys de promoure la cultura amb perspectiva de Gènere, per a Cabré, que desenvolupa aquesta tasca a través de l’Observatori Cultural de Gènere (OCG), “es molt important aquesta iniciativa de l’Institut Català de les Dones, per a prop de 50 equipaments culturals públics de Catalunya, participats per la Generalitat de Catalunya i escollits per la seva representativitat cultural i també tenint en compte criteris d’equilibri territorial”.

El proper 19 de febrer de 2019, a les 16 h, a l’Auditori de l’Arts Santa Mònica, Àngels Cabré, presentarà l’informe sobre el Projecte d’intervenció en els equipaments públics culturals per a la integració de la perspectiva de gènere. Les conclusions d’aquest informe serviran de diagnòstic per a la implementació de la Llei d’igualtat en el sector de la cultura i per a la presa de decisions sobre les mesures a emprendre.

En aquesta presentació pública comptarà amb les intervencions de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, i de la directora general de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa.

Per a la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, aquest Projecte d’intervenció en els equipaments públics culturals:  “té l’objectiu de ser un suport per als equipaments culturals per avançar en el compliment de Llei 17/2015 d’igualtat efectiva de dones i homes que determina que cal fer visible l’experiència de les dones i promoure la igualtat en tots els àmbits i nivells de la creació i gestió cultural”. 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Un sistema incapaç

No hay traducción disponible OPINIÓ Per més voluntat i hores que hi posem, les xarxes...

Negras faces em fotos. Retratos de mujeres negras brasileras del nuevo milenio

El fotógrafo brasileño Marcos Costa muestra en Vilafranca del Penedès esta colección de fotografías Son...

Rechazo al apoyo de la Generalitat valenciana al IV Congreso SAP

Diversas entidades, asociaciones, y grupos feministas y pro-derechos de los niños/as del País Valencià, entre...