miércoles 01 mayo 2024

miércoles 01 mayo 2024

Compartir

Suport a les petites i mitjanes empreses per lluitar contra l’atur /La Independent/Notícies gènere

 

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1,8 milions d’euros a aj udes per a les empreses de la ciutat que
contractin de forma indefinida joves d’entre 16 i 29 anys i perso
 nes que portin més d’un any sense treballar, així com a aturats i aturades de llarga durada.

Segons la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens: “Aquesta mesura respon a les prioritats marcades des de l’inici de mandat de donar suport a les petites i mitjanes empreses i lluitar contra l’atur”. És una mesura sorgida de la comissió Empresa-Treball, que es va constituir amb l’objectiu de definir les polítiques d’ocupació d’acord amb les necessitats de l’empresa i el mercat laboral. Sònia Recasens ha presentat la línia d’ajudes Barcelona Crea Ocupació amb un doble objectiu: “Fomentar l’activitat econòmica de la ciutat i també la contractació estable de les i dels joves aturats d’entre 16 i 29 anys i de les persones que porten més d’un any sense treballar”.

El mes d’abril s’ha tancat a Barcelona amb 44.000 persones desocupades durant un període superior a 12 mesos, el que representa el 38,5% del total registrat a la ciutat. L’atur en aquest col•lectiu s’ha incrementat respecte a l’any anterior més d’un 13%. Així mateix, prop de 17.000 joves amb edats compreses entre els 16 i els 29 anys es troben sense feina.

Recasens ha destacat que la mesura “respon a les prioritats marcades des de l’inici de mandat de donar suport a les petites i mitjanes empreses i lluitar contra l’atur”. També ha explicat que es pretén “fomentar l’orientació i formació dels professionals en funció de les necessitats de les empreses” per tal de casar l’oferta i la demanda del mercat de treball.

“Barcelona Crea Ocupació”

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1,8 milions d’euros a 600 nous contractes per incentivar la creació de llocs de treball, a través del programa “Barcelona crea ocupació”. D’aquesta manera, s’atorgarà a les empreses una ajuda de 3.000 euroa per cada contractació indefinida de persones d’aquests col•lectius específics en situació d’atur.

“Volem crear contractació estable i és molt important que sigui de qualitat”, ha afegit la tinenta d’alcalde, i ha fixat com a objectiu augmentar la contractació indefinida, xifrada en un 12,8% sobre el total. Amb mesures com aquesta, l’Ajuntament posa en pràctica els seus recursos per actuar a curt termini i dinamitzar el mercat laboral.

Poden sol·licitar l’ajuda aquelles empreses que tinguin com a mínim un centre de treball a Barcelona, que portin almenys sis mesos en actiu i que comptin amb una plantilla de màxim 250 treballadors.

De forma complementària, aquelles empreses que requereixin suport per reclutar les candidates i els candidats que millor s’adeqüin a les seves vacants es poden adreçar al Servei Empresa-Ocupació de Barcelona Activa, que compta, també, amb una borsa de professionals seleccionats d’acord a l’experiència laboral i el perfil competencial.

Les sol·licituds dels ajuts a la contractació es poden tramitar des d’ara i fins a finals del mes d’octubre, a través del web www.bcn.cat/creaocupacio.

“Barcelona Crea Ocupació” és una mesura impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, que sorgeix de la primera reunió de la Comissió Empresa-Treball, formada per representants del sector públic i privat i dels agents socials, econòmics i del món educatiu.

A més, aquestes ajudes són complementàries i acumulables a d’altres ja existents, com els programes Joves amb Futur i Aturats de Llarga Durada, que es gestionen des de Barcelona Activa.

Mireu el Vídeo a BTV .

 

*Article  realitzat amb l’info de la Oficina de premsa de Barcelona Activa. 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

T.Molla_images

Un propósito para el 2013: desnudar el lenguaje de algunas expresiones.

  OPINIÓN Aunque pueda parecer un objetivo un tanto frívolo, creo que no lo es...

Crear comunidad, crear conocimiento. El gran cambio.

    En el centenario de la Red de Bibliotecas Populares de Cataluña, La Independent...

LLe.wwww

Amistad,literatura y autoridad

    OPINIÓN Amistad, literatura y autoridad en ‘De corazón y alma (1947-1952)’, las cartas...