martes 16 julio 2024

martes 16 julio 2024

Compartir

Suport a les petites i mitjanes empreses per lluitar contra l’atur /La Independent/Notícies gènere

 

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1,8 milions d’euros a aj udes per a les empreses de la ciutat que
contractin de forma indefinida joves d’entre 16 i 29 anys i perso
 nes que portin més d’un any sense treballar, així com a aturats i aturades de llarga durada.

Segons la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens: “Aquesta mesura respon a les prioritats marcades des de l’inici de mandat de donar suport a les petites i mitjanes empreses i lluitar contra l’atur”. És una mesura sorgida de la comissió Empresa-Treball, que es va constituir amb l’objectiu de definir les polítiques d’ocupació d’acord amb les necessitats de l’empresa i el mercat laboral. Sònia Recasens ha presentat la línia d’ajudes Barcelona Crea Ocupació amb un doble objectiu: “Fomentar l’activitat econòmica de la ciutat i també la contractació estable de les i dels joves aturats d’entre 16 i 29 anys i de les persones que porten més d’un any sense treballar”.

El mes d’abril s’ha tancat a Barcelona amb 44.000 persones desocupades durant un període superior a 12 mesos, el que representa el 38,5% del total registrat a la ciutat. L’atur en aquest col•lectiu s’ha incrementat respecte a l’any anterior més d’un 13%. Així mateix, prop de 17.000 joves amb edats compreses entre els 16 i els 29 anys es troben sense feina.

Recasens ha destacat que la mesura “respon a les prioritats marcades des de l’inici de mandat de donar suport a les petites i mitjanes empreses i lluitar contra l’atur”. També ha explicat que es pretén “fomentar l’orientació i formació dels professionals en funció de les necessitats de les empreses” per tal de casar l’oferta i la demanda del mercat de treball.

“Barcelona Crea Ocupació”

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1,8 milions d’euros a 600 nous contractes per incentivar la creació de llocs de treball, a través del programa “Barcelona crea ocupació”. D’aquesta manera, s’atorgarà a les empreses una ajuda de 3.000 euroa per cada contractació indefinida de persones d’aquests col•lectius específics en situació d’atur.

“Volem crear contractació estable i és molt important que sigui de qualitat”, ha afegit la tinenta d’alcalde, i ha fixat com a objectiu augmentar la contractació indefinida, xifrada en un 12,8% sobre el total. Amb mesures com aquesta, l’Ajuntament posa en pràctica els seus recursos per actuar a curt termini i dinamitzar el mercat laboral.

Poden sol·licitar l’ajuda aquelles empreses que tinguin com a mínim un centre de treball a Barcelona, que portin almenys sis mesos en actiu i que comptin amb una plantilla de màxim 250 treballadors.

De forma complementària, aquelles empreses que requereixin suport per reclutar les candidates i els candidats que millor s’adeqüin a les seves vacants es poden adreçar al Servei Empresa-Ocupació de Barcelona Activa, que compta, també, amb una borsa de professionals seleccionats d’acord a l’experiència laboral i el perfil competencial.

Les sol·licituds dels ajuts a la contractació es poden tramitar des d’ara i fins a finals del mes d’octubre, a través del web www.bcn.cat/creaocupacio.

“Barcelona Crea Ocupació” és una mesura impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, que sorgeix de la primera reunió de la Comissió Empresa-Treball, formada per representants del sector públic i privat i dels agents socials, econòmics i del món educatiu.

A més, aquestes ajudes són complementàries i acumulables a d’altres ja existents, com els programes Joves amb Futur i Aturats de Llarga Durada, que es gestionen des de Barcelona Activa.

Mireu el Vídeo a BTV .

 

*Article  realitzat amb l’info de la Oficina de premsa de Barcelona Activa. 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El discurso de Nadia Ghulam*

OPINIÓN No sé a instancias de quién ni por qué, recibí una invitación del Muy...

maribel

¿Feminismo islámico o musulmanas feministas?

OPINIÓN Alguien se podría preguntar por qué hay tanto interés en justificar un supuesto...

Periodista y escritora

Mujerómetro

OPINIÓN Después de oír a Irene Montero preguntarse sobre qué es ser mujer o...