miércoles 17 julio 2024

miércoles 17 julio 2024

Catalunya: increment d’un 27% pel Departament d’Igualtat i Feminismes

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, va presentar el divendres  3 de febrer al Parlament de Catalunya els pressupostos del seu Departament per aquest 2023. El Departament d’Igualtat i Feminismes compta amb 116.141.698 euros, que comporta un increment d’un 27% respecte al 2022 i d’un 153% des de la seva creació.

En paraules de la consellera Tània Verge Mestre: “Són uns pressupostos per lluitar amb més força contra les violències masclistes i les desigualtats de gènere que no deixen que les dones visquem vides lliures” així com  “un escut antifeixista i antiracista” i que estan “al servei de la transformació feminista de la Catalunya sencera”. A destacar la partida de la lluita contra les violències masclistes, que arriba als 38,5 milions d’euros.

Es reforça l’aposta ferma d’Igualtat i Feminismes per: fer un treball transversal amb la resta de Departaments; l’equitat territorial; l’equitat de gènere i garantir els drets de les dones; per la igualtat de tracte, la no-discriminació i la construcció d’una societat d’acollida inclusiva i antiracista; combatre la irregularitat administrativa en sector del treball de la llar i les cures; el dret a l’empadronament universal; la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI; i el desenvolupament de l’Oficina per la Igualtat de Tracte i la No-discriminació (OITND).

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

23 d’abril. Llibres i roses per a les jordines, jordis i per a tots i totes

Sant Jordi / Jordina 2015. Rambla de Catalunya. Barcelona La Independent ha enllaçat la...

“¿Italian girl? No gracias”. El testimonio de una víctima de la trata de mujeres

“Todavía me pregunto ¿cómo pude ser tan tonta como para caer en la trampa?”...

Prisma Femenino, elecciones en Venezuela

Reunidas en un café cerca del Consulado venezolano de Barcelona, ocho mujeres entre los 24...