Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

Compartir

És clau la rapidesa de resposta a la trata

Per Susana Gómez. Diario Femenino

Una publicació recent de la Comissió Europea recordava que a principis de 2022 una quarta part, aproximadament, de la població mundial, viu en zones de conflicte.

També explica com,  a causa de la violència i la violació dels drets humans que generen aquestes situacions, 84 milions de persones s’han vist obligades a fugir i desplaçar-se de casa seva.

Aquests contextos afavoreixen i augmenten el risc per part de la població civil però amb especial vulnerabilitat les dones i els menors de ser víctimes d’explotació i abús, per això és clau que els organismes internacionals que han de salvaguardar el nostre benestar actuïn i ofereixin una resposta preventiva com més ràpida i coordinada possible.

En aquest marc, a principis del mes d’octubre passat el Grup de Coordinació Interinstitucional contra la Tracta de Persones (ICAT per les sigles en anglès) es va reunir amb la Coordinadora d’aquest àmbit a la Unió Europea, Diane Schmitt, per tal d’assolir acords sobre aspectes de la política i augmentar la cooperació per fer front i evitar el tràfic de persones en els conflictes.

A la trobada, que es realitza des del 2019 i aquest any s’ha centrat específicament en aquesta problemàtica, es van expressar idees que orientin mesures de prevenció eficaces basades en les dades que aporten les investigacions i l’experiència obtinguda del treball de les organitzacions que formen part de l’ICAT i la Unió Europea, a les zones de conflicte que hi ha al voltant de tot el món.

La guerra d’Ucraïna per exemple, i segons va expressar D. Schmitt, la Unió Europea i els seus estats membres van actuar amb promptitud establint una resposta integral destinada a reduir la vulnerabilitat dels que fugen de la guerra mitjançant l’activació de la Directiva de protecció temporal al març i la implementació del Pla comú contra el tràfic que va ser fonamental per prevenir casos de persones afectades per la guerra, alhora que garanteix la protecció i el benestar de les persones desplaçades que van fugir a països del marc comú europeu.

En aquest sentit i si bé és cert que la total protecció de la població civil i els drets humans passaria perquè no hi haguessin guerres ni violència, aquestes trobades són de gran valor i necessàries en la línia de continuar intensificant els esforços a petita i gran escala amb la finalitat de garantir a cada cop més persones la seguretat i la protecció dels drets fonamentals.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Jornada a Barcelona sobre Plans de Drets Humans

L’Institut de Drets Humans de Catalunya organitza una Jornada per treballar el manual de Nacions...

El Salvador: L’Església contra l’Estat laic atia contra l’avortament

Demana signatures per rebutjar reformes que “agredeixin a la família“ En una acció que per...

Barcelona: Escriptures i pantalles: parlen les guionistes / La Independent / Notícies gènere

La 23a. Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, en un Programa elaborat conjuntament...